Politerno > Україна і світ > На зустрічі з керівниками фракцій Порошенко говорив про створення єдиної помісної Української православної церкви

На зустрічі з керівниками фракцій Порошенко говорив про створення єдиної помісної Української православної церкви

  • 17 Квітня, 2018
  • 1640 Переглядів
  • 0

Президент Петро Порошенко у вівторок запросив до себе керівників парламентських фракцій.

Зустріч призначена на 14.30.

До Адміністрації президента прибули представник фракції “Самопоміч” Оксана Сироїд, лідер фракції “Народний фронт” Максим Бурбак, “радикал” Олег Ляшко, представник “Батьківщини” Сергій Соболєв.

Як розповів журналістам на вході в АП глава фракції “Самопоміч” Олег Березюк, запрошення від президента надійшло у вівторок вранці.

“Близько 9 ранку подзвонили зі служби президента і запросили. На моє питання, яка тема розмови, на жаль, відповіді не дали”, – сказав Березюк.

Згодом стало відомо, що Порошенко просить Верховну Раду підтримати звернення до Вселенського патріарху щодо створення єдиної помісної Української православної церкви.

Про це повідомило Громадське.

«На сьогоднішній день Україна як ніколи близка до появи власної автокефальної церкви», — заявив Порошенко.

За його словами, всі єпископи Української православної церкви Київського патріархату вже поставили свої підписи у зверненні до Вселенського патріарху.

«Це не є церковна подія, це є подія незалежності України», — додав глава держави.

Порошенко додав, що після створення української церкви, віряни зможуть «вільно обирати собі храм та церковну юрисдикцію».

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE