Politerno > Україна і світ > Пенсійний блеф і шантаж Гройсмана – політологи

Пенсійний блеф і шантаж Гройсмана – політологи

  • 25 Вересня, 2017
  • 1709 Переглядів
  • 0

“Відомий представник “вінницької школи економіки”, і завдяки випадку прем’єр-міністр, Гройсман перейшов до відвертого шантажу українців”- вважає політолог Дмитро Корнійчук

Своє бачення суті пенсійної реформи він висловив висловив у Facebook

Гройсман запевняє, якщо в Раді приймуть пенсійну “реформу” – то з жовтня він підвищить пенсії 9 млн українців. З одного боку, шантажувати пенсіонерів можуть тільки моральні виродки. Але “вінницькі” такі і є.

З іншого – Гройсман хоче нахабно обдурити країну, стравив між собою нинішніх і майбутніх пенсіонерів. За ті пару сотень гривень, які він накине чинним пенсіонерам, натомість всі потенційні пенсіонери отримають по суті підвищення пенсійного віку до 65 років.

Бо, нагадаю, для виходу на пенсію в 60 років треба буде мати пенсійний стаж 25 років (в 2028 році – 35 років), в 63 роки – 15-25 років (в 2028 році – 25-35 років). І тільки в 65 років можна буде вийти на пенсію зі стажем 15 років.

Заявляючи про готовність піти у відставку в разі неприйняття пенсійної реформи, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман блефує, прекрасно розуміючи, що парламент все одно за неї проголосує.

Таку точку зору в коментарі кореспонденту ГолосUA висловили політологи Руслан Бортник і Вадим Карасьов.

“Заява прем’єра про можливу відставку в разі неприйняття пенсійної реформи є блефом при розумінні того, що за неї все одно проголосують. Глава уряду намагається максимально на цьому пропіаритися і прив’язатися до її прийняття, так як в подальшому вона де-юре піднімає мізерні пенсійні виплати 50-60% українських пенсіонерів”, – зазначив Р. Бортник.

У свою чергу, політолог Вадим Карасьов вважає, що прем’єр В. Гройсман використовує звичайну тактику для глав урядів в парламентських країнах, коли “необхідно провести потрібний закон”.

“Відставка прем’єр-міністра – це урядова або парламентська криза, чого мало хто хоче. Зараз немає кандидата, який зможе замінити главу уряду, якщо той піде у відставку, а це може привести і до дострокових виборів. Ми спостерігаємо спосіб шантажу і примусу до голосування. Реформи і так приймуть, але В. Гройсман вийде із ситуації з іміджем переможцем, який не побоявся “ризикнути” кар’єрою заради простих українських пенсіонерів”, – резюмував В. Карасьов.

Нагадаємо, прем’єр-міністр В. Гройсман заявив, що готовий піти у відставку з посади, якщо йому не вдасться провести пенсійну реформу.

“З 1 жовтня 5 620 000 українських пенсіонерів отримають підвищену пенсію, і досить істотну. Якщо я цього не зроблю, будь ласка, я готовий тоді піти у відставку”, – сказав В. Гройсман.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE