Politerno > Україна і світ > Чи то чоловік з гранатою підпалив будинок нардепа НФ Берези, чи то Береза повторив “подвиг” Лозинського

Чи то чоловік з гранатою підпалив будинок нардепа НФ Берези, чи то Береза повторив “подвиг” Лозинського

  • 27 Вересня, 2017
  • 1514 Переглядів
  • 0

Як повідомлялось, будинок народного депутата від “Народного фронту” Юрія Берези, можливо, намагався спалити чоловік

Про це свідчить інформація прес-служби поліції Дніпропетровщини та джерела Української правди.

“23 вересня 2017 близько опівночі зловмисник підпалив одну з кімнат нежитлового будинку в с. Чумаки П’ятихатського району Дніпропетровської області, – йдеться в повідомленні. – А трохи пізніше автомобіль “Nissan”, припаркований на березі річки Саксагань”.

“Будинок охороняли двоє чоловіків, які помітили вогонь, швидко локалізували пожежу та викликали поліцію”, – заявили правоохоронці.

Як повідомляється на сайті поліції, під час затримання чоловік “погрожував бойовою гранатою РГД-5 з запалом, яку під час слідчих дій вилучили поліцейські”.

Вказується, що за скоєння злочину був затриманий житель Кривого Рогу 1980 року народження.

Згідно з інформацією в електронній декларації Берези, будинок в селі Чумаки П’ятихатського району зареєстрований на його дружину.

За інформацією УП, затриманий чоловік був побитий. Дуже відмінну від цієї інформацію щодо даного інциденту привело видання “Страна”.

Нардеп Береза ​​до напівсмерті побив людину, яка проникла до нього в будинок, зазначає це видання. Згідно з офіційною інформацією, інцидент стався в неділю, 24 вересня, в одному з сіл Дніпропетровської області. Близько першої години ночі на територію приватного домоволодіння по вулиці Шевченка, 1 проник з метою підпалу невідомий. На місці події затримано чоловіка, особа якого встановлюється. Справа внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею – тілесні ушкодження середньої тяжкості. Разом з тим, за інформацією видання, чоловік 1980 року народження у важкому стані. У нього зламані 4 хребця і внутрішньочерепна гематома, які залишають йому примарні шанси вижити.

Зараз чоловік у реанімації в Кривому Розі. Крім того, джерела вважають, що травми нанесені самим депутатом. Кореспонденти видання намагалися поставити запитання депутату, але після питання про даний інцидент Береза ​​кинув слухавку, на повідомлення також не відповідає.

У МВС “Інсайдеру” поки не змогли прокоментувати цей інцидент, проте джерела в “Народному фронті” повідомили, що 26 вересня в офісі партії відбулася розмова з цього приводу.

“Антон Геращенко привіз в офіс якісь жорсткі матеріали по Березі, і розмовляв з керівництвом”, – сказав співрозмовник.

Інше джерело, також знайомий з ситуацією, стверджує, що поліція була викликана вже вранці, а з першої години ночі нардеп начебто бив чоловіка.

“Юра Береза ​​особисто зламав йому чотири хребця, кілька ребер, зробив величезну внутричерепную гематому, стрибав на ньому з 2:00 до 6:00 ранку, і тільки потім викликав поліцію”, – повідомило джерело в політсилі, яка знаходиться в протистоянні з “Народним фронтом”.

“Лікарі кажуть, що шанси вижити у нього невеликі – внутрішньочерепна гематома величезна, якщо серце витримає, шанси вижити в межах 18% з такими травмами. Якщо серце слабке – помре. П’ятихатські менти внесли статтю 122 (тілесне ушкодження середньої тяжкості). І сидять тремтять – чекають реакції громадськості. Зрозуміло, вони підконтрольні Березі. Той, в свою чергу, боїться стати другим Лозінським. Тому, за оперативними даними, підклав алкоголіку, який забрів до нього на подвір’я, гранату РГД-5”, – розповіло джерело.

Інцидент в селі Чумаки підтверджують в поліції, але присутність нардепа на місці подій спростовують.

Прес-секретар поліції Дніпропетровської області Анна Старчевська заявила “Страні”, що нардеп Юрій Береза ​​не був присутній в Чумаках на момент їхнього приїзду.

“Уродженець Кривого Рогу намагався скоїти підпал і нібито погрожував гранатою РГД-5. Його скрутила охорона, яка загасила пожежу і викликала поліцію”, – заявила Старчевська.

“23 вересня 2017 близько опівночі зловмисник підпалив одну з кімнат нежитлового будинку в селі Чумаки П’ятихатського району Дніпропетровської області. А трохи пізніше автомобіль “Nissan”, припаркований на березі річки Саксагань. Будинок охороняли двоє чоловіків, які помітили вогонь, швидко локалізували пожежу та викликали поліцію. За скоєння злочину був затриманий житель Кривого Рогу 1980 року. Слідчі П’ятихатського ОП відкрили кримінальне провадження з попереднім правової кваліфікацією за ч. 2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна). Підозрюваний затриманий в порядку ст. 208 КПК України”, – йдеться в заяві поліції.

За повідомленням “Обозревателя”, злочинцем виявився пацієнт психіатричного відділення однієї з лікарень, 36-річний житель Кривого Рогу, котрий звідти втік. Також видання уточнює, що власником будинку є дружина Юрій Берези – Тетяна, а автомобіль “Nissan” знаходиться на балансі полку особливого призначення “Дніпро-1” ГУНП в Дніпропетровській області.

Кому ж, питається, вірити? Яка версія справжня – перша (від влади) або друга (від видання)? Оскільки Береза ​​є членом ганебної фракції НФ, то ваш покірний слуга більше схильний вірити другій версії.

Мишель ПРОРОК

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE