Politerno > Україна і світ > Пенсійна реформа стала найбільшим обманом уряду, – Сергій Євтушок (Відео)

Пенсійна реформа стала найбільшим обманом уряду, – Сергій Євтушок (Відео)

  • 13 Жовтня, 2017
  • 1620 Переглядів
  • 0

Обіцяючи людям підвищення пенсій, у парламенті протягнули закон, який погіршує життя пенсіонерів, звужує їхні права та порушує Конституцію України.

Про це заявив народний депутат від “Батьківщини” Сергій Євтушок у прямому ефірі телепрограми “Право на владу” на телеканалі “1+1”.

“Зміни до пенсійного законодавства, які вже, на жаль, проголосовані, є великим обманом за спиною народу. Від самої назви закону “Про підвищення пенсій”, до прямого скорочення пенсій через зменшення коефіцієнту з 1, 35% до 1% – так звана пенсійна “реформа” уряду пронизана брехнею”, – зазначив він.

Парламентар прямо запитав присутнього міністра соціальної політики Андрія Реву: “Чому уряд не виконував вимоги закону щодо індексації та осучаснення, передбачені 42 статтею чинного Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”? Чому за три роки перебування Порошенка на посаді президента, уряди Яценюка та Гройсмана, порушуючи закони України, не виплачували належні пенсії українським пенсіонерам?”.

Відповіді на це запитання Андрій Рева не дав.

Сергій Євтушок наголосив, що якби пенсії нараховувались у відповідності до цих прямих норм закону, то на сьогодні мінімальна пенсія становила би 2500 грн, а в середньому, кожен пенсіонер отримував би пенсію в розмірі близько 4000 грн.

“Ще один обман, яким нинішня влада постійно прикриває свої злочинні дії, – це відсутність грошей. Але зупинити економічну стагнацію в країні, наповнити державний бюджет і Пенсійний фонд можна – влада має перестати красти та вести політику підтримки власних бізнесових кланів”, – вважає політик.

За його словами, гроші для наповнення українського бюджету можна взяти за рахунок деофшоризації, вивівши кошти українських олігархів з офшорних ям та змусивши їх сплачувати податки. Понад 20 млрд грн можна отримати з прибутку корупційного монстра НАК “Нафтогаз України”, додав депутат від “Батьківщини”.

“Що намагається зробити нинішній уряд – скоротити дефіцит Пенсійного фонду за рахунок зменшення кількості пенсіонерів. Але така несистемна політика веде країну в прірву, необхідно змінити філософію управління державою, аби така багата ресурсами держава не жебракувала та не нищила свій народ”, – насамкінець наголосив Сергій Євтушок.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE