Politerno > Україна і світ > Суспільство сьогодні вимагає від влади, щоб депутат був рівним перед законом, – Альона Шкрум (Відео)

Суспільство сьогодні вимагає від влади, щоб депутат був рівним перед законом, – Альона Шкрум (Відео)

  • 19 Жовтня, 2017
  • 1222 Переглядів
  • 0

Люди сьогодні вимагають, щоб депутат був рівним перед законом. Також люди хочуть, щоб депутат хоча б розумів, що треба реформувати прокуратуру та державні інституції влади, адже вони самі стають об’єктами незаконного переслідування.

Про це на телеканалі ZIK зазначила нардеп від Батьківщини Альона Шкрум.

“Під час виборчої кампанії, коли я вперше балотувалася, я говорила що я за обмеження депутатської недоторканності, а не за її скасування. І зараз мені не страшно пояснювати це на мітингу перед Радою. Але, це не означає, що я не буду голосувати за те, що подав президент, бо я вважаю, що дискусію таки треба починати”, – зауважила Альона Шкрум.

Гостя програми також зазначила, що вона не підписувалася під законопроектам пана Левченка принципово та додала, що вона не підтримує саме цю систему.

“Натомість, я би говорила про систему, яка йде до Німеччини, Польщі, коли наприклад, під час сесії у депутата є імунітет від кримінального переслідування” – додала Шкрум.

Водночас народна депутатка зауважила, що дуже дивним є те, що президент подав невідкладний законопроект щодо зняття недоторканності, проте запрацює він та вступить в дію аж з 2020 року.

“Я думаю, що тут треба казати, аби правила були змінені зараз. Сьогодні для цього є хороша політична кон’юнктура, коли люди дійсно вимагають, або обмеження, або зняття недоторканності, щоб депутат був рівним перед законом. Також люди хочуть, щоб депутат хоча б розумів, що треба реформувати прокуратуру, треба реформувати державні інституції влади, бо вони самі стають об’єктами незаконного переслідування”,– наголосила нардеп.

Альона Шкрум також додала, що як народний депутат вона не дуже відчуває свого імунітет, хоча й отримує погрози.

Як повідомлялося, Комітет Верховної ради з питань правової політики та правосуддя рекомендував парламенту розглянути одразу два проекти закону про зняття депутатської недоторканності.

Один з проектів – №7203 Президента Петра Порошенка – передбачає скасування недоторканності депутатів з 2020 року. Законопроект №6773 народних депутатів на чолі з Юрієм Левченком передбачає набуття чинності цієї норми одразу після прийняття.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE