Politerno > Україна і світ > Порошенко дав команду просто вигнати “Батьківщину” з “Українського дому”, – Тимошенко (Відео)

Порошенко дав команду просто вигнати “Батьківщину” з “Українського дому”, – Тимошенко (Відео)

  • 14 Листопада, 2017
  • 1899 Переглядів
  • 0

Юлія Тимошенко висловила обурення тим, що державне підприємство “Український дім” відмовило “Батьківщині” у проведенні з’їзду за два дні до запланованого заходу.

Про це сьогодні заявила лідер партії з парламентської трибуни.

“Учора ввечері президент Петро Порошенко дав команду просто вигнати “Батьківщину” з “Українського дому”, де 15 листопада мав проходити з’їзд партії. Таке рішення мотивували тим, що є важливіші заходи, які потрібно там проводити”, – повідомила вона.

За словами політика, підготовка до цього з’їзду відбувалась заздалегідь, зокрема був укладений відповідний договір про оренду приміщення та здійснені відповідні платежі.

Юлія Тимошенко переконана, подібна ситуація – це не питання з’їзду і не питання окремої партії, «це питання повернення до традицій Януковича».

“Сьогодні країною править новий Янукович! “Батьківщину” викинули з “Українського дому”, щоб не дати провести з’їзд. Так само сьогодні викидають фермерів з їхніх земель, викидають людей з їхніх квартир, коли вони не платять непосильні тарифи. Так само сьогодні проти середнього класу порушують кримінальні справи та проводять обшуки, якщо підприємці не йдуть в партію президента. Це страшно!”, – наголосила лідер “Батьківщини”.

Нардеп додала, що з’їзд “Батьківщини” відбудеться у будь-якому випадку, навіть якщо його доведеться провести на вулиці.

У заяві на офіційному сайті “Батьківщини” зазначається:

“Враховуючи той факт, що ДП “Український дім” належить до структури сумнозвісного Державного управління справами, яке підпорядковується Президенту України, раптова відмова у проведенні з’їзду має політичне підґрунтя. “Батьківщина” як найстаріша парламентська політична партія зазнавала репресій та перешкоджань від усіх режимів, тож ми вміємо боротися. З’їзд партії все одно відбудеться в середу в Києві, але в іншому місці. А Петру Порошенку, який вирішив боротися з політичними опонентами такими примітивними методами, як відмова в оренді залів, радимо озирнутися на своїх попередників і згадати, чим закінчилося їхнє правління”.

В свою чергу керівник відділу забезпечення та проведення заходів в “Українському домі” Катерина Оранська підтвердила  “Українській правді”, що керівництво міжнародного конгрес-центру відмовило партії “Батьківщина” у приміщенні. Але зазначила, що це сталося через збій у програмі попередньої реєстрації конференц-залів.

“По-перше, не правда, що “Батьківщина” проплатила приміщення. Вони лише попередньо його замовили. Але через збій в інтернет-програмі одне й теж приміщення на той самий час замовили для іншого заходу. Ми вимушені були надати перевагу тим, хто перший здійснив оплату і з ким ми довше співпрацюємо”, – сказала Оранська.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE