Politerno > Україна і світ > Стало відомим ім’я куратора в АП, з яким НАЗК погоджувало перевірки декларацій

Стало відомим ім’я куратора в АП, з яким НАЗК погоджувало перевірки декларацій

  • 14 Листопада, 2017
  • 2084 Переглядів
  • 0

Співробітником АП, з яким працівникам НАЗК потрібно було узгоджувати висновки декларацій, є колишній радник президента, перший заступник керівника Головного департаменту стратегічного планування та оперативного забезпечення Адміністрації президента Олексій Горащенко.

Цю інформацію “Страні” підтвердив народний депутат, член комітету з питань запобігання та протидії корупції.

До цього на брифінгу директор департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя НАЗК Анна Соломатіна заявила, що працівників агенства викликали в Адміністрацію президента для інструктажу щодо оприлюднення висновків перевірки декларацій.

Вона зазначила, що подібна зустріч відбулася у вересні цього року.

“Зустріч в Адміністрації президента проводив чиновник, який зараз претендує на одну з ключових посад в Державному бюро розслідувань. Від нас вимагалося погоджувати з куратором з АП всі результати перевірок електронних декларацій”, – сказала Соломатіна.

“Суть в тому, що було по два висновки перевірки декларацій посадових осіб, одна – яка не порушувала вимоги законодавства, інша – порушувала. Перед їх публікацією треба було узгоджувати, яку з них можна оприлюднювати”, – додала вона.

При цьому Соломатіна не уточнила, яку з декларацій в АП за підсумком рекомендували публікувати.

До речі, в декларації Горащенкова за 2015 рік зазначена заробітна плата 171 231 грн., дохід від відчуження майна – 1 354 874 грн. і дивіденди в розмірі 210 грн.

Також в його власності знаходиться земельна ділянка в 1000 кв. м., квартира в 21,35 кв. м. Ні автомобілів, ні іншого майна на ньому більше не числиться.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE