Politerno > Тернопільщина > Фермерське господарство “Гадз” підписало контракт зі Швецією на експорт яблук

Фермерське господарство “Гадз” підписало контракт зі Швецією на експорт яблук

  • 20 Листопада, 2017
  • 4463 Переглядів
  • 0

Фермерське господарство “Гадз” підписало довготривалий контракт зі Швецією на експорт яблук. Шведські супермаркети вже поповнились першими плодами із молодих садів Бучаччини.

За умовами річного контракту, до Швеції експортуватимуть 500 тонн яблук таких сортів, як “Чорний принц”, “Ред чіф”, “Гала”, “Голден Делішес”.

“Щоби мати змогу експортувати продукцію в будь-які країни світу, зокрема й у Швецію, підприємство пройшло сертифікацію “Global GAP”. Ця сертифікація чистоти продукту підтверджує, що наші яблука є екологічно чистими і безпечними для продажу в супермаркетах та споживання. Після цього ми досягнули зі шведськими фірмами-імпортерами домовленостей та підписали контракти, де було вказано калібри, колір та розмір яблук”, – розповів заступник голови правління фермерського господарства “Гадз” Тарас Мельник.

Пан Тарас також наголосив, що фермерське господарство «Гадз» оснащене сучасним обладнанням, яке дозволяє безпосередньо на підприємстві здійснювати підготовку плодів до відправлення. У процесі пакування за допомогою сортувальної лінії яблука розділяються на декілька категорій. Перша категорія – екстраклас, вона експортується на ринки Скандинавії, друга також іде на експорт, а останню категорію яблук відправляють на сокові заводи.

Тарас Володимирович зазначив, що три тижні тому підприємство експортувало до Швеції першу машину яблук, які було успішно продано в місцевих супермаркетах. Пан Мельник розповів, що основний експорт за кордон підприємство розпочне після нового року – протягом лютого-травня 2018-го, коли буде найвища ціна на яблука.

Тарас Мельник додав, що підприємство “Гадз” також досягло домовленостей щодо експорту яблук з Індією, В’єтнамом, Індонезією, Малайзією. Наразі залишилося лише зачекати на фітокарантинні дозволи з цих країн, після чого підприємство одразу ж повноцінно зможе відправляти туди яблука.

Номер один

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE