Politerno > Україна і світ > Україна посіла 113 місце зі 137-ми країн за рівнем організованої злочинності

Україна посіла 113 місце зі 137-ми країн за рівнем організованої злочинності

  • 27 Листопада, 2017
  • 1659 Переглядів
  • 0

У рейтингу країн за рівнем організованої злочинності Україна посіла 113 місце зі 137-ми.

Як повідомляє “112 Україна”, про це свідчать дані рейтингу, складеного фахівцями Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ).

Згідно з рейтингом, Україна посідає 113-е місце в переліку з 137 країн з оцінкою 3,9. У групі країн з високим рівнем організованої злочинності Україна опинилася поруч з державами Південної, Латинської Америки і Африки. Рейтинг очолили Сальвадор, Гондурас і Венесуела.

У ВЕФ порахували, що найменший вплив організована злочинність має у Фінляндії, Норвегії та Омані.

Радник глави МВС Іван Варченко вважає, що сам факт бойових дій в Україні вельми негативно позначився на оцінках експертів міжнародного бізнес-форуму.

“Ця цифра і це місце України, далеко не престижне, забезпечила війна і пов’язані з нею обставини. Хоча в той же час після нас знаходяться Італія, Болгарія, що теж свідчить про те, що ми хотіли б краще знати про методику розрахунку”, – сказав Варченко в коментарі 112 Україна.

Крім об’єктивних даних про події в країні, рейтинг розраховувався також на підставі оцінок бізнесменів про легкість в зв’язку з тиском організованої кримінальної злочинності. Далі аналітики синтезують усереднену оцінку на підставі знань про війну, але без безпосередніх знань про українські реалії.

За його словами, в поточному році поліція показує хорошу динаміку. Кількість особливо тяжких і тяжких злочинів в порівнянні з попереднім роком скоротилося на третину, розкриття зросло на 10-15%.

Зазначається, що фахівці складали рейтинг на основі даних за 2015-2016 рр. Країнам виставлялися оцінки від 1 до 7, де 1 – значний вплив організованої злочинності на бізнес, 7 – відсутність впливу.

Як повідомлялось, Україна посіла сьоме місце в міжнародному рейтингу бідності країн, який щороку складає видання Bloomberg. Гірші від України справи лише у Венесуелі (перша сходинка), Південній Африці, Аргентині, Греції, Туреччині та Іспанії.

Також відомо, що Україна піднялася на 81 місце в рейтингу конкурентоспроможності, але все одно відстає від Росії на 43 позиції.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE