Politerno > Україна і світ > Кличко купив коптери DJI, попіарився з Джуліані, і розпиляв чергові 120 тисяч доларів – Касьянов

Кличко купив коптери DJI, попіарився з Джуліані, і розпиляв чергові 120 тисяч доларів – Касьянов

  • 2 Грудня, 2017
  • 1631 Переглядів
  • 0

Краще б вони цього не робили. Тому що я зараз їх буду мочити, топтати, і рвати на частини.

Тиждень тому, 21 листопада в Києві з великим пієтетом зустріли 107-го мера Нью-Йорка Рудольфа Джуліані.

Повезли його, зокрема, в міський Центр обробки даних, де урочисто презентували “Мобільний комплекс дистанційного відеоспостереження” в рамках програми “Безпечне місто”.

Повідомлення про це можна прочитати на сторінці директора департаменту інформаційних технологій КМДА Юрія Назарова.

Там є і відео з урочистостей. Скан поста і відео перезаливаю собі в хроніку. На всякий випадок.

На самому початку ролику нам показують, що ж купила КМДА – це добре впізнавані коптери DJI. І тепер питання – скільки коштують три стандартних розважальних квадрокоптера DJI, коли їх купує Київська мерія?

Не падайте зі стільця – 3 700 000 грн. Напишу прописом, якщо хто не зрозумів – три мільйони сімсот тисяч гривень. На торгах, через prozorro, звичайно ж. Ось вам ці торги – https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-10-18-000817-a

Презентовані Джуліані квадрокоптери, названі Назаровим в своєму пості “Кий, Щек і Хорив” – це добре відомі на ринку:

– DJI INSPIRE – максимальна роздрібна ціна 225 тис. грн.
– DJI PHANTOM – максимальна роздрібна ціна 55 тис. грн.
– DJI MAVIC – максимальна роздрібна ціна 51 тис. грн.

Все це на суму не більше 330 тис. грн. Ах, так, там в специфікації є ще два планшетних комп’ютера, монітор, SD-карти, USB-модем, інвертор автомобільний, щось там ще на – всього 18 позицій (дивись скрін). Ну, нехай це буде ще 100 тис. грн.

Разом – 430 тис. грн. витратна частина, а 3 мільйона 300 тисяч грн – в плюс. Хороший конкурс!

Тепер подивимося, хто його виграв – ТОВ “Протипожежні інновації”. І хто програв – ТОВ “Проектно-монтажна компанія “Ай.Бі.Тек”.

Обидві компанії зареєстровані за однією адресою, мають один і той же контактний мобільний телефон, і належать одній і тій же людині з ближнього кола мера Києва Віталія Кличка.

Ці компанії за дивним збігом обставин беруть участь майже у всіх конкурсах за програмою “Безпечне місто” – а це установка тисяч відеокамер по всьому Києву. І дивним чином майже завжди виграють…

Наприклад:

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-10-05-000591-a

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-11-08-003194-c

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-11-08-003099-c

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-11-08-003052-c

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-09-25-001409-c

Як я вже писав, приблизно рік тому ми – ТОВ “Матриця технологій” – Matrix-UAV почали роботу з КМДА над масштабним проектом по впровадженню безпілотних технологій в міське господарство.

Написали концепцію, розробили різні типи апаратів – безпілотник для моніторингу, протипожежний безпілотник для гасіння висотних пожеж, патрульний поліцейський безпілотник для пошуку викрадених автомобілів і злочинців, безпілотник для термінової доставки медикаментів, безпілотник для порятунку потопаючих на воді …

Виготовили дослідні зразки – з самою сучасною авіонікою, з парашутної системою порятунку, з часом польоту від 1 до 4 годин …

Ми почали роботу з законодавцем (ВР) з легалізації використання БПЛА в міському повітряному просторі; були готові побудувати всю необхідну інфраструктуру – майданчики на дахах будинків для зльоту і посадки безпілотників, станції технічного обслуговування, диспетчерські пункти …

Ми розраховували на чесний конкурс. Але нам про нього після довгих переговорів навіть не повідомили.

Київ міг би стати першим містом в світі, в якому широко застосовуються безпілотники для забезпечення безпеки людей у ​​всіх сферах. Дуже престижний проект, погодьтеся.

Але це виявилося нафіг нікому не потрібно. Головне – зробити піар з Джуліані, і розпиляти чергові 120 тисяч доларів.

До речі, на ці гроші ми могли б поставити три потужних безпілотника з часом польоту до 4-х годин, і мобільний пункт управління з мікроавтобусом на додачу.

Тут не образа звучить, якщо хтось витлумачив невірно. Тут – жирна корупція, яка ненаситно жере наші з вами гроші, і заважає робити життя кращим.

Юрій Касьянов

Читайте також: “Народний фронт обтрусився від нафталіну, і пред’явив ультиматум Петру Олексійовичу”, – Касьянов

або Українська політична еліта не зацікавлена у зміцненні армії, – Касьянов (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE