Politerno > Україна і світ > “Батьківщина” блокуватиме ВРУ із вимогою продовжити мораторій на продаж землі – Тимошенко

“Батьківщина” блокуватиме ВРУ із вимогою продовжити мораторій на продаж землі – Тимошенко

  • 2 Грудня, 2017
  • 1535 Переглядів
  • 0

Лідер партії ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила, що фракція “Батьківщина” закликає Верховну Раду України проголосувати за продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі, і буде блокувати президію і трибуну парламенту, якщо відповідне питання не буде внесено у порядок денний і результативно розглянуто.

“Фракція “Батьківщина” буде блокувати президію і трибуну Верховної Ради України, і ми закликаємо всіх депутатів підтримати нас з тим, щоб не дати можливості провести жодне питання, поки не буде пролонговано мораторій на продаж сільськогосподарської землі”, – сказала Юлія Тимошенко у ефірі телеканалу “NewsOne”.

За словами політика, фракція “Батьківщина” також має намір бути присутньою на засіданні профільного Аграрного комітету Верховної Ради, щоб вимагати винесення відповідного питання на розгляд Верховною Радою України.

“Ми будемо всією фракцією “Батьківщина” наполягати на профільному Аграрному комітеті ВРУ підтримати законопроект про продовження мораторію щодо продажу сільськогосподарської землі”, – сказала вона.

Крім того, Юлія Тимошенко сказала, що якщо профільний Аграрний комітет ВРУ не підтримає відповідне питання щодо продовження мораторію на продаж землі, українське суспільство буде вимагати ухвалення відповідної ініціативи під стінами парламенту.

“Якщо ВРУ не захоче пролонгувати мораторій, то у четвер об 9:00 ми закликаємо всіх аграріїв і громадян України прийти до парламенту і підтримати продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі, слід народу підійматись на захист української землі. І я переконана, це той критичний варіант, коли ми примусимо ВРУ пролонгувати заборону на продаж землі”, – підсумувала політик.

Тимошенко наголосила, що минулого року “Батьківщина” внесла до парламенту законопроект, який передбачав введення мораторію на продаж землі терміном на 5 років.

“У цьому законопроекті написано, що якщо люди хочуть продати земельний пай, то держава може викупити його у державну власність за реальною ринковою ціною, як у європейських країнах – від 30 тис. євро до 70 тис. євро за гектар”, – підсумувала Юлія Тимошенко.

Читайте також: Тимошенко спростувала спекуляції щодо “сміялась з Путіним над Саакашвілі”

або На з’їзді лідерів партій-членів ЄНП в Брюселі Тимошенко провела ряд важливих зустрічей (Фото)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE