Politerno > Україна і світ > На з’їзді лідерів партій-членів ЄНП в Брюселі Тимошенко провела ряд важливих зустрічей (Фото)

На з’їзді лідерів партій-членів ЄНП в Брюселі Тимошенко провела ряд важливих зустрічей (Фото)

  • 24 Листопада, 2017
  • 1627 Переглядів
  • 0

22-23 листопада голова партії  ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко та її заступник, голова Комітету Верховної Ради України з прав людини Григорій Немиря перебували з робочим візитом у Брюсселі на зустрічі лідерів партій-членів Європейської народної партії, яка проходила в рамках підготовки до саміту “Східного Партнерства” Європейського Союзу.

У середу, 22 листопада, у рамках робочого візиту до Брюсселя Голова партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко провела зустріч з Генеральним секретарем ЄНП Антоніо Лопесом-Істурізом.

Сторони обговорили поточну політичну ситуацію в Україні та питання, пов’язані з проведенням виборів голів і депутатів до об’єднаних територіальних громад, які відбулися 29 жовтня 2017 року, йдеться на офіційній сторінці “Батьківщини”.

У зв’язку з цим Юлія Тимошенко наголосила, що її партія отримала беззаперечну перемогу на цих виборах, незважаючи на суттєве посилення тиску на кандидатів від опозиційних партій, керівників місцевих партійних організацій та значне погіршення ситуації зі свободою слова в Україні.

“Це і є справжнє соціологічне дослідження, яке зафіксувало беззаперечне лідерство “Батьківщини”, – сказала вона.

Зі свого боку Антоніо Лопес-Істуріз привітав Юлію Тимошенко з високим рівнем підтримки її політичної сили в Україні та висловив глибоке занепокоєння через тиск на опозицію.

“Мені дуже приємно, що ваша партія, яка належить до найпотужнішої політичної сім’ї ЄНП, має найбільшу підтримку серед українців. Водночас ми рішуче засуджуємо будь-які спроби чинити тиск на кандидатів від опозиції під час виборів”, – зазначив він.

У четвер, 23 листопада, Юлія Тимошенко провела зустріч із Комісаром ЄС з питань політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнесом Ханом

Сторони обговорили ситуацію в Україні та євроінтеграційні прагнення нашої держави.

У зв’язку з цим Йоганнес Хан наголосив, що «системна корупція віддаляє нашу країну від Європи і без реальних результатів не можна розраховувати на підтримку».

“Гола риторика не може замінити конкретику, особливо там, де українське керівництво взяло на себе прямі зобов’язання”, – сказав він.

Зі свого боку Голова партії “Батьківщина” поінформувала свого співрозмовника про ситуацію з проведенням виборів голів і депутатів у об’єднаних територіальних громад, які відбулися 29 жовтня в Україні, зокрема про зафіксовані порушення європейських стандартів і норм.

Юлія Тимошенко та Йоганнес Хан обговорили пріоритетні заходи в рамках Східного партнерства.

Окрім того, йшлося про ситуацію на Сході нашої держави. Також під час зустрічі наголошувалося на неможливості зняття санкцій проти Росії до встановлення миру на Донбасі, включаючи відновлення контролю української влади над цією територією та україно-російським кордоном, і повернення анексованого Криму.

Цього ж дня, Юлія Тимошенко провела зустріч із Президентом Європейської народної партії Жозефом Долем.

Сторони обговорили поточну політичну та соціально-економічну ситуацію в нашій державі.

Юлія Тимошенко поінформувала Жозефа Доля про порушення демократичних стандартів, які були зафіксовані під час проведення виборів голів і депутатів в об’єднаних територіальних громад в Україні 29 жовтня 2017 року.

Зокрема, йшлося про тиск на кандидатів від опозиційних партій, керівників місцевих партійних організацій, включаючи погрози і залякування, використання владою правоохоронних органів та значне погіршення ситуації зі свободою слова.

Голова партії наголосила, що, незважаючи на всі перешкоди, «Батьківщина» отримала найбільшу підтримку громадян нашої держави.

Зі свого боку Президент ЄНП привітав з перемогою на виборах політичну партію Юлії Тимошенко, яка є членом родини ЄНП.

Жозеф Доль наголосив, що виборчі процеси повинні відбуватися згідно з європейськими стандартами, без використання адміністративного ресурсу і тиску на опозиційних кандидатів.

Окрім того, під час зустрічі значну увагу було приділено боротьбі з корупцією в Україні. Юлія Тимошенко звернула увагу на особливу роль громадянського суспільства у подоланні системної корупції та необхідність проведення реальних реформ, а не їхньої імітації, як це робить влада України.

Окремо йшлося про конфлікт на Сході нашої держави, ситуацію в анексованому Криму та про питання, пов’язані з агресією Росії проти нашої держави.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE