Politerno > Україна і світ > Корупція в Україні починається з кабінету президента – Наливайченко (Відео)

Корупція в Україні починається з кабінету президента – Наливайченко (Відео)

  • 24 Листопада, 2017
  • 1888 Переглядів
  • 0

Екс-глава СБУ Валентин Наливайченко оголосив в прямому ефірі програми “Український формат” на телеканалі NewsOne резонансну інформацію щодо корупційної суті президента-олігарха Петра Порошенка.

“Корупція в Україні починається з першого кабінету, кабінету президента. Риба гниє з голови”, – заявив лідер руху “”Справедливість”.

“Я сам пішов з влади тільки тому, що чинний президент Порошенко відмовився розслідувати офшорну корупцію щодо його найближчого оточення”, – розповів Наливайченко.

Далі він повідомив, що в США зараз займаються офшорами самого Порошенка.

“Їх тільки на Кіпрі – дев’ять”, – підкреслив Наливайченко.

“І ми говоримо про боротьбу з корупцією?”, – риторично запитав він.

“Зрозумійте, коли на найвищій державній посаді людина, яка суміщає владні повноваження і бізнес, то про що можна говорити в цій країні?!”, – додав Наливайченко.

Потім він сам відповів на цей своє питання.

“Тільки про одне – що це є зрощення влади і бізнесу! Це називається в будь-якому словнику – олігархат. Тобто, в Україні при владі олігарх”, – вказав екс-глава СБУ.

Як повідомлялось, 5 листопада цього року журналісти опублікували нове розслідування про офшори Порошенко. Як стверджується в матеріалі, метою відкриття офшорів була “мінімізація сплати податків”, а не передача корпорації Roshen в “сліпий траст”.

А ще раніше, 3 квітня 2016 року, вибухнула ще одна “офшорна бомба” – українськими журналістами разом з Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів в ЗМІ було оприлюднено матеріал про те, що він влітку 2014 року, коли велися запеклі бої на Донбасі, утворив компанію в офшорній зоні на Британських Віргинский островах. Куди вивів активи “Рошен”, щоб не платити в Україні податок з продажу.

Ще через кілька днів журналісти програми “Схеми”, які досліджували бізнес президента Порошенко, який він будував більше 20 років, з’ясували, що офшорні компанії у президента з’явилися з самого початку його бізнес-діяльності.

В кінці жовтня минулого року Петру Олексійовичу навіть довелося показати свої офшори в е-декларації.

Читайте також: “Наші Гроші”: Керівництво Укроборонпрому злило 100 мільйонів на “прокладку” менеджера Порошенка (Відео – Фото)

або На корупцію при поставках бронемашин з “Кузні” Порошенка вийшли через розслідування по “Стіні” Яценюка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE