Politerno > Україна і світ > Росія завезли в окупований Крим близько 250 тис осіб з ОРДЛО і 300 тис росіян – Джемілєв

Росія завезли в окупований Крим близько 250 тис осіб з ОРДЛО і 300 тис росіян – Джемілєв

  • 24 Листопада, 2017
  • 1442 Переглядів
  • 0

Порушуючи Женевську конвенцію Росія завезла до окупованого Криму близько 250 тисяч осіб з ОРДЛО та ще близько 300 тисяч  з території РФ.

Як повідомляє Укрінформ, про це в інтерв’ю “5 каналу” заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

“Росія грубо порушує Женевську конвенцію про неприпустимість примусової зміни демографічної ситуації на окупованій території. Вони створюють умови, за яких корінні жителі змушені залишати півострів, і заселяють його людьми, лояльними до себе”, – повідомив Джемілєв.

“250 тисяч осіб вони привезли з Донецької та Луганської областей, цих “ватників”, багато хто з них – бандити, які беруть участь у беззаконні, і не менше 250 тисяч, а то і 300 – 400 тисяч, за різними оцінками, жителів Російської Федерації”, – наголосив політик.

“Але там все так засекречено, скільки людей нових прописано… У тих структурах, де є ці дані, немає практично жодного кримського татарина. Все дуже засекречено”, – підкреслив лідер кримськотатарського народу.

Як повідомлялось, 23 листопада в різних районах Криму відбулися обшуки в будинках кримських татар і затримання активістів національного руху за нібито “вимагання в особливо великому розмірі” у громадянина Туреччини.

Серед затриманих Бекір Дегерменджі, Куртсеїт Абдуллаєв, Асан Чапух, Руслан Трубач і Кязім Аметов.

Після затримань кримських татар померла ветеран кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка.

Кашці стало погано під час затримання кримськотатарських активістів, які нібито вимагали гроші в турка.

Як вповідомлялось, після російської анексії в Криму почалися масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією “Хізб ут-Тахрір”.

Наприкінці квітня цього року, Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив до 12 років колонії суворого режиму кримського татарина Руслана Зейтуллаєва, обвинуваченого в організації в Криму осередку “Хізб ут-Тахрір”.

Читайте також: Умеров пояснив, що допоможе Україні повернути Крим

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE