Politerno > Україна і світ > Умеров пояснив, що допоможе Україні повернути Крим

Умеров пояснив, що допоможе Україні повернути Крим

  • 6 Листопада, 2017
  • 1648 Переглядів
  • 0

Прийняття закону про статус кримськотатарського народу як корінного народу України надасть додаткові аргументи для повернення Криму.

Про це в інтерв’ю УП заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров розповів, що о

“Право на самовизначення – невід’ємне право будь-якого народу … У Криму повинна бути як мінімум кримськотатарська автономія”, – зазначив Умеров.

Водночас він підкреслив, що вимоги автономії не означають відділення від України. Також Умеров зазначив, що статус кримських татар, як корінного народу Криму і України присвоєний постановою, яка не є законодавчим актом.

“Тому треба прийняти закон про статус кримськотатарського народу як корінного народу України”, – вважає Умеров.

У разі прийняття відповідної поправки до Конституції, це надасть Україні додаткові аргументи у боротьбі за повернення окупованого півострова.

“Можна буде говорити, що ми готові вирішувати проблеми корінного народу, ми готові вирішити питання про реалізацію права на самовизначення, ми готові і будемо вирішувати їх проблеми, пов’язані з асиміляцією і так далі”, – посянив Умеров.

Як повідомлялось, у п’ятницю 27 жовтня звільнені з ув’язнення окупантів заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз прилетіли з Туреччини до Києва.

Читайте по темі: Джемілєв розповів, що змусило Росію видати Умерова та Чийгоза Туреччині

або Політолог пояснив безпрецедентність процесу видачі Умерова і Чийгоза

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE