Politerno > Україна і світ > Обшуки в Бахчисараї: російські силовики б’ють і заарештовують кримських татар (відео)

Обшуки в Бахчисараї: російські силовики б’ють і заарештовують кримських татар (відео)

  • 13 Квітня, 2017
  • 1538 Переглядів
  • 0

Російські силовики проводять чергові обшуки у кримських татар. Цього разу окупанти прийшли в будинку Сейдамета Мустафаєва і Ризи Муждабаева в Бахчисараї.
“Збройні російські силовики увірвалися в будинки Сейдамета Мустафаєва і Ризи Муждабаєва, які проживають в 6 і 7 мікрорайонах. Сусідам силовики мету свого, настільки раннього візиту, не пояснюють.

Дороги заблоковані ДПСниками, швидше за все, щоб люди не приїжджали і не приходили підтримати хлопців. А тих, хто все ж прийде, можуть затримати за непокору “законним” вимогам поліцаїв, – повідомив журналіст Шевкет Наматуллаєв.

Інформацію оприлюднили “Факты“.

 

За його словами, проти людей, які прийшли підтримати обшукуваних, поліцейські застосували силу. В результаті один кримський татарин після ударів кийками знепритомнів. Його забрала швидка. Ще чотирьох активістів, зокрема, Мустафу і Шевкета Абдураманова (сина і батька), Ескендера Меметова (сина політв’язня Ремзі Меметова), Ремзі Зудіева, завантажили в автозак і відвезли, швидше за все, в місцеве відділення поліції.

 

На місце проведення обшуку разом з ОМОН підтягнули і сили Росгвардіі. Як зазначає Наматуллаєв, в Криму російські силовики таке раніше не практикували.

Нагадаємо, за даними адвоката кримських політв’язнів Олександра Попкова, на сьогоднішній день в тимчасово окупованому Російською Федерацією Криму налічується понад 50 політв’язнів.

Читайте також: Росія не пускає українських дипломатів до голодуючого в СІЗО кримчанина (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE