Politerno > Україна і світ > Всі хто агітує за імпічмент розуміють, що нинішня Конституція не дає змоги його реалізувати – Тимошенко

Всі хто агітує за імпічмент розуміють, що нинішня Конституція не дає змоги його реалізувати – Тимошенко

  • 8 Грудня, 2017
  • 1709 Переглядів
  • 0

За нинішніх умов імпічмент президента є утопією, адже в Конституції України зафіксований нереалістичний механізм для його реалізації.

Про це лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко наголосила в ефірі телеканалу “NewsОne”.

“Імпічмент – це утопія, і всі хто, за це агітує, розуміють, що у сьогоднішніх політичних умовах, із нинішньою Конституцією є його реалізувати неможливо”, – сказала вона.

Лідер партії пояснила, що за старт процедури імпічменту не проголосує навіть проста більшість нинішньої Верховної Ради, адже вона підконтрольна президентові.

На переконання Тимошенко, залежними від глави держави є і Верховний та Конституційні суди, які мають надавати свої висновки під час процедури відсторонення президента від влади.

Читайте також: Саакашвілі оголошує імпічмент Порошенку – у Києві розпочався марш (Відео – Фото)

Отже, як прогнозує політик, справа навіть не дійде до останнього етапу – голосування трьома чвертями від конституційного складу парламенту.

“Чинна Конституція лише констатує, що народ є джерелом влади, але не дає йому в руки жодного інструменту влади. Якби в українського народу сьогодні були інструменти та можливості прибирати з посад мафіозних президентів держави законним, конституційним шляхом, то не потрібні були б ні перша, ні друга революції”, – зазначила лідер “Батьківщини”.

Водночас суспільство, за словами Тимошенко, потребує дієвих важелів контролю за владою, які мають бути зафіксовані у новому Основному законі.

Тому першочерговим завданням нової влади має стати ухвалення нової Конституції з «реальним правом людей без революцій знімати чиновників, які дискредитували себе та втратили підтримку».

Політик упевнена: “Щоб країна не була заручником у купки політиків, які монополізували всю владу, у новому Основному законі мають бути зафіксовані реальні механізми розпуску парламенту, оголошення дострокових президентських та парламентських виборів через референдум”.

“Нова Конституція не може бути “спущеною згори”, чи нав’язаною владою, вона має бути суспільним договором між громадськістю та владою – між усіма українцями”, – підсумувала Юлія Тимошенко.

Читайте також: Імпічмент! На дорогах України з’явилися білборди з одним словом

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE