Politerno > Тернопільщина > Як тернопільські нардепи голосували за зняття голови Антикорупційного комітету Соболєва

Як тернопільські нардепи голосували за зняття голови Антикорупційного комітету Соболєва

  • 8 Грудня, 2017
  • 2427 Переглядів
  • 0

7 грудня більшістю голосів депутати підтримали зняття Єгора Соболєва з посади голови Антикорупційного комітету. «За» проголосували 256 депутатів.

Зняття Єгора Соболєва з посади голови Антикорупційного комітету ініціювали представники БПП-“Солідарність”. Сталося це вчора, 6 грудня, під час засідання комітету. Більшість членів комітету підтримали пропозицію винести відповідний проект рішення на розгляд Верховної ради.

Вранці, 7 грудня, з другої спроби питання таки внесли у порядок денний, а по обіді відбулося голосування. Більшістю голосів Єгора Соболєва таки зняли з посади.

Серед тих, хто підтримав рішення були і тернопільські нардепи. “За” проголосували представники “Народного фронту” Володимир Соляр та Роман Заставний, порошенківець Тарас Юрик та Олег Барна, ударівець Ігор Побер. “Свободівець” Михайло Головко на момент голосування не було в залі. Не голосував за зняття Соболєва і екс-голова Тернопільщини, радикал Юрій Чижмарь. І це при тому, що більшість його однопартійців були одностайними з “порошенківцями”. “Проти”  зняття Соболєва був представник його однопартієць Тарас Пастух.

Варто зауважити, що події кількох останніх днів, які відбуваються в країні, різко критикують західні партнери. Більше того, можливе зняття з посади голови НАБУ Артема Ситника та відсторонення від управління Антикорупційним комітетом Єгора Соболєва вважають взаємопов’язаними подіями.

Деякі ЗМІ зазначають, що НАБУ проводило розслідування щодо глави держави і планувало оприлюднити його деталі. Саме це могло стати причиною усунення від посад ключових осіб у сфері боротьби з корупцією. Більше того, парламент планує встановити контроль над діяльністю НАБУ, яке до цього часу було єдиною непідконтрольною структурою в антикорупційній сфері.

Іноземні донори критично оцінюють ситуацію в країні і навіть заявили про можливе припинення фінансової підтримки та скасування безвізового режиму.

Як повідомлялось, Єгор Соболєв заявив, що депутатів з БПП та НФ примусили підписати звернення про моє відкликання з посади голови комітету.

Голова представництва Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі висловив занепокоєння рішенням комітету щодо Соболєва.
Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE