Politerno > Україна і світ > Верховна Рада звільнила Єгора Соболєва з посади голови антикорупційного комітету

Верховна Рада звільнила Єгора Соболєва з посади голови антикорупційного комітету

  • 7 Грудня, 2017
  • 1692 Переглядів
  • 0

Верховна Рада проголосувала за усунення нардепа від “Самопомочі” Єгора Соболєва з посади керівника комітету з протидії корупції.

Відповідний проект постанови №7368 підтримали 256 депутатів.

Зокрема за рішення проголосували 108 депутатів від БПП, 65 – від “Народного фронту”, 32 – від “Опозиційного блоку”, 15 – від “Радикальної партії”, 17 – від “Відродження” та 13 – від групи “Воля народу”.

Коментуючи цю ініціативу, голова фракції “Блок Петра Порошенка” Артур Герасимов заявив, що за керування Соболєва комітет з питань запобігання і протидії корупції працював неефективно.

“Чому багато питань не ставилися на голосування, чому не поважали членів комітету?” – поставив він риторичні питання до Соболєва.

Також з критикою Соболєва виступив співголова фракції “Опозиційний блок” Олександр Вілкул. Він назвав його аморальним типом.

Сам колишній голова комітету зазначив, що його звільнення – це частина великого плану влади.

“План такий – поламати незалежність Антикорупційного бюро і Антикорупційної прокуратури, створити фейковий Антикорупційний суд або взагалі його не створювати і закрити майно посадовців”, – сказав Соболєв.

Він додав, що протягом його роботи на цій посаді ніяких претензій йому ніхто не висував, а всі вони виникли тільки зараз.

Як повідомили сьогодні джерела УП, в адміністрація президента повідомила ключовим міжнародним партнерам України, що Єгора Соболєва знімуть із посади голови антикорупційного комітету Верховної Ради.

Водночас, законопроект Герасимова і Бурбака №7362, через який антикорупційні органи потрапили б у залежність від керівництва держави й керівника Національного антикорупційного бюро змогли б звільняти без аудиту, знято з порядку денного.

Як повідомлялось, 6 грудня антикорупційний комітет підтримав відставку Соболєва з посади свого голови. Рішенння ухвалить Верховна Рада.

Соболєв заявив, що депутатів з БПП та НФ примусили підписати звернення про моє відкликання з посади голови комітету

Голова представництва Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі висловив занепокоєння рішенням комітету щодо Соболєва.

Читайте також: СБУ: “Корупційний переворот вдалося зупинити”. Як Україна ледь не втратила безвіз

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE