Politerno > Україна і світ > Порошенко так і не підписав свій законопроект про гарантування 100% внесків фізосіб ПриватБанку

Порошенко так і не підписав свій законопроект про гарантування 100% внесків фізосіб ПриватБанку

  • 19 Грудня, 2017
  • 1479 Переглядів
  • 0

Рівно рік минув з того часу, як Нацбанк України визнав ПриватБанк неплатоспроможним і націоналізував його.

Як повідомляє “Слово і Діло”, 19 грудня 2016 року президент Петро Порошенко заявив, що держава гарантує клієнтам ПриватБанку недоторканність і цілісність їхніх грошей. Однак минуло дванадцять місяців, а гарант так і не підписав власний законопроект про гарантування 100% внесків фізосіб цієї фінустанови.

Президентський законопроект про гарантування 100% внесків фізосіб ПриватБанку Верховна Рада ухвалила ще в грудні 2016 року. Протягом п’яти місяців президент Петро Порошенко не підписував законопроект, але в травні 2017 року пообіцяв не застосовувати вето й підписати документ, підкреслюючи, що весь цей час в адміністрації прораховували можливі ризики.

Читайте також: Коломойський у свідченнях НАБУ назвав Пасенюка, Гонтареву і Рожкову “злочинним угрупованням”

З того часу минуло ще сім місяців, а проект закону так і не був підписаний. Оскільки ані у відведений Конституцією 15-денний термін для підписання, ані протягом року президент так і не підписав проект закону, який гарантує збереження коштів клієнтів ПриватБанку.

Нагадаємо, 19 грудня 2016 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в ПриватБанк, тимчасовим адміністратором призначена Наталія Соловйова.

Раніше Кабмін ухвалив рішення про націоналізацію ПриватБанку.

Згодом прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що стабільності ПриватБанку нічого не загрожує.

Читайте також: Дубінський: Підстав для націоналізації “Приватбанку” не було – це війна двох олігархів (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE