Politerno > Україна і світ > Дубінський: Підстав для націоналізації “Приватбанку” не було – це війна двох олігархів (Відео)

Дубінський: Підстав для націоналізації “Приватбанку” не було – це війна двох олігархів (Відео)

  • 5 Липня, 2017
  • 1699 Переглядів
  • 0

Підстав для того, щоб проводити націоналізацію “Приватбанку”, не було, тож її провели штучно, і банк забрали. Це війна двох олігархів, тож тут ідеться про політично-бізнесові підстави.

Про це на телеканалі ZIK заявив Олександр Дубінський, журналіст, телеведучий, коментуючи питання щодо ситуації із “Приватбанком”.

Гість програми звернув увагу на те, як відбувалася націоналізація “Приватбанку” та які підстави були для її проведення.

“Ми зараз бачили перший аудит: державний банк подав звіт щодо своїх доходів та прибутків за підсумками 2016-го. Пані Гонтарева, коли проводилася націоналізація, стверджувала, що у цьому звіті про доходи та прибутки будуть збитки на 155 мільярдів гривень, які пов’язані з тим, що начебто банк видав гроші своїм акціонерам, інсайдерське кредитування так зване. У цьому звіті – менше 10 мільярдів банк показав”, – зазначив Олександр Дубінський.

З його слів, усе це свідчить, що юридичні підстави для націоналізації “Приватбанку” просто нікчемні. “Тому що для того, щоб сказати, що цей кредит я видав сам собі, це слід довести”, – каже гість програми.

“Звіт, який ми побачили, свідчить, що юридичних підстав, показників, щоб забирати банк, немає”, – додав Олександр Дубинський.

Гість програми нагадав про судовий позов Суркісів до “Приватбанку” щодо повернення 1,4 мільярда гривень власних коштів, і виграли справу завдяки рішенню суду, якою націоналізацію банку визнано незаконною.

“Базису для того, щоб проводити націоналізацію, не було: затримки платежів не було, показники у нормі, капітал достатній. Ти можеш провести її лише штучно, ось вона і була проведена, тобто банк забрали. А забрали чому? Тому що це війна двох олігархів… Я вважаю, що тут політично-бізнесові підстави”, – заявив Олександр Дубінський.

Що ж до начебто виведення суттєвих сум із банку, гість програми вважає, що якби таке відбулося, то ці цифри були б відображені у звіті.

“Це треба бути крайнього ступеню медичним ідіотом, щоб за півроку не дати призначеним державою менеджерам показати підстави для цієї націоналізації”, – додав журналіст.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE