Politerno > Україна і світ > Новий командувач АТО забороняє ЗСУ відповідати на обстріли, – Оксана Корчинська (Відео)

Новий командувач АТО забороняє ЗСУ відповідати на обстріли, – Оксана Корчинська (Відео)

  • 5 Липня, 2017
  • 6923 Переглядів
  • 0

Зараз на фронті у зв’язку зі зміною командувача АТО у нас заборонено відповідати на ворожі обстріли. Я не маю права озвучити, хто є зараз. Мене цікавить позиція начальника Генштабу – чи це його команда, щоб наші війська були деморалізовані.

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявила Оксана Корчинська, нардеп Радикальної партії Ляшка, яка повернулася з зони АТО, коментуючи останні події на фронті.

Обранець наголосила, що за ці два дні Широкине, Водяне і Бердянське, вороги закидали не тільки мінометними снарядами 150-го калібру, але й “Градами”. “І честь і хвала тим командирам, які відстояли життя бійців і зуміли достойно відповісти. Я бачила, які потім були розбірки – мені довелося брати у них участь”, – відзначила пані Корчинська.

Депутат, яка повернулась із зони АТО уточнила, що сили АТО тепер відповідають на обстріли набагато рідше, аніж раніше. “Якщо раніше відповідали на 30% пострілів, то зараз – максимально на 10% дозволяють “працювати”. Таке вже було раніше, коли командувачем був заступник начальника Генштабу Колесник”, – відзначила обранець.

Наразі самі командири на місцях на лінії Широкине – Водяне беруть на себе відповідальність і таки дають відповідь ворогу.

“Я сподіваюсь, що начальник Генштабу як мінімум не знає про те, що командувач АТО не дозволяє хлопцям на фронті відповідати на постійні провокації і удари. При тому що працює великий калібр артилерії, що заборонений мінськими угодами”, – додала пані Корчинська.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE