Politerno > Україна і світ > На Майдані пройшов мітинг проти звільнення вбивці журналіста Веремія (Відео)

На Майдані пройшов мітинг проти звільнення вбивці журналіста Веремія (Відео)

  • 25 Грудня, 2017
  • 1550 Переглядів
  • 0

Сьогодні в Києві біля стели Незалежності пройшла акція протесту журналістів та громадських активістів. Вони вийшли проти звільнення “тітушки” Юрія Крисіна, який під час подій на Майдані вбив журналіста “Вістей” В’ячеслава Веремія.

Незважаючи на вже існуючі судимості Крисіну за вбивство дали чотири роки умовно – і звільнили прямо в залі суду. Адвокат сім’ї Веремія під час брифінгу на Майдані Незалежності розповів, що за законом йому світить як мінімум сім років.

Нагадаємо, журналіст газети “Вести” В’ячеслав Веремій був убитий в ніч на 19 лютого 2014 року в центрі Києва. Це був перший робочий день Слави після лікування травми ока, отриманої раніше на вулиці Грушевського.

До акції протесту закликав активіст Масі Найєм, брат нардепа Мустафи Найєма. Серед присутніх були пормічені – сам Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Айдер Муждабаєв, Дмитро Булатов. Присутні вийшли без апаратури і ведучих.

Підтримати мітинг прийшли активісти “Правого сектора”. Також були присутні люди в камуфляжі і з волонтерськими нашивками.

Нардеп Мустафа Найєм у Фейсбук розповів, навіщо прийшов на мітинг проти Крисіна.

“Закони, процедури замислювалися, щоб домагатися справедливості. Якщо вони не працюють або ними свідомо маніпулюють – не має значення, хто – суддя або прокурор, – це не означає, що справедливості не існує. Просто боротися за неї доводиться іншими методами. Вийшли сьогодні, прийдемо ще. Методи теж будуть різні. Для тих, хто не знає або забув. Після трьох років суду Шевченківський райсуд Києва засудив до 2 років позбавлення волі умовно (!) керівника групи “тітушок” Юрія Крисіна, за причетність до вбивства журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія”.

“Головне спостереження. Тут присутні люди з абсолютно протилежними політичними поглядами. Але ми всі прийшли тому, що судове свавілля і блюзнірське виправдання вбивці викликало єдину реакцію у всіх нас – обурення. І це позитивний сигнал”, – депутат Борислав Береза ​​теж побував на мітингу проти звільнення Крисіна.

Під час мітингу, на головного редактора “Страни” Ігоря Гужву напали радикали з С14. Про це він написав у себе в Фейсбуку.

Відзначимо, що Гужва очолював холдинг “Вести”, в якому тоді працював убитий В’ячеслав Веремій.

“Прийшов на мітинг по Славі Веремію. Буквально відразу ж підлетіли якісь провокатори-тітушки. Почали кричати плюватися, намагалися вдарити. Набір слів не оригінальний – ти сепар, ти був проти Майдану та інше. Був змушений покинути місце мітингу. Веремія вбили точно такі ж, як і ті, що і напали сьогодні на мене. Просто навколо було багато камер. Влада змінюється, підходи до розправ залишаються. Це все що потрібно знати про те, чому вбивці Веремія дали умовний термін “.

Також він розповів, які матеріали могли викликати атаку радикалів.

“Сказали, що нападала на мене С14. Ми про них багато писали вже. Провокатори на службі у влади. Ми писали і з приводу їх зв’язків з СБУ, і з приводу їх держфінансування і з приводу недавньої їх афери по створенню “муніципальної поліції”. Природно, після цих статей вони і намагаються мені мститися”, – зазначив Гужва у Facebook.

Мітинг закінчився о 15:30 .

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE