Politerno > Україна і світ > У Пентагоні заявили, що не змінять військову стратегію через презентацію Путіна

У Пентагоні заявили, що не змінять військову стратегію через презентацію Путіна

  • 1 Березня, 2018
  • 1319 Переглядів
  • 0

Військова стратегія США залишиться без змін, незважаючи на подану президентом Росії Володимиром Путіним в ході Послання Федеральним Зборам інформацію про нові російські озброєння.

Про це в четвер заявила офіційний представник Пентагону Дана Уайт, передає Інтерфакс.

“Ми стежили за Росією довгий час. Ми не здивовані. І ми готові”, – сказала вона в ході брифінгу в Пентагоні.

“Така зброя, яка обговорювалася, розробляється довгий час. Так що наша військова стратегія враховує всі ці розробки. Наші стратегічні озброєння аналогічні”, – сказала Уайт.

Представник Пентагону додала, що “Росія зробила багато речей, які не відповідають РСМД (Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності)”.

“Нам потрібно бути впевненими в тому, що наші запаси ядерної зброї достатні для стримування”, – заявила Д. Уайт у відповідь на питання журналіста, навіщо США необхідні розробки ядерних озброєнь малої потужності.

У посланні Федеральним Зборам у четвер президент Путін повідомив, що Росія має гіперзвукову зброю – комплекси “Авангард” і “Кинжал”, а також ядерні підводні човни-безпілотники, бойові лазери і крилату ракету з ядерною енергетичною установкою.

Крім того, за словами Путіна, почалася активна фаза випробувань нової міжконтинентальної балістичної ракети “Сармат”. Вона замінить найважчу в світі стратегічну ракету – “Воевода” (за класифікацією НАТО – “Сатана”).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE