Politerno > Україна і світ > Порошенко боїться, що першим клієнтом антикорупційного суду стане він особисто – Тимошенко

Порошенко боїться, що першим клієнтом антикорупційного суду стане він особисто – Тимошенко

  • 1 Березня, 2018
  • 1493 Переглядів
  • 0

Голова фракції ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила, що депутати фракції підтримали у першому читанні законопроект № 7440 про Вищий антикорупційний суд України, але до другого читання фракція готуватиме низку принципових поправок, без яких підтримка відповідного документу в цілому як закон буде неможливою.

“Сьогодні був проголосований у першому читанні законопроект президента України про Вищий антикорупційний суд. Але у підсумку у другому читанні фракція «Батьківщина» буде голосувати лише за той законопроект, у якому буде враховано правки фракції «Батьківщина» чи інших опозиційних фракцій, де буде убезпечено антикорупційний суд від прямого впливу президента”, – сказала Юлія Тимошенко у кулуарах парламенту.

Політик нагадала, що вимоги міжнародної спільноти і українського суспільства полягають у тому, щоб Вищий антикорупційний суд був незалежним від президента України і будь-яких інших політичних інституцій.

“Президент України Петро Порошенко вніс законопроект про Вищий антикорупційний суд, в якому, на жаль, суд є тотально залежним від президента України. Тому що президент боїться, що першим клієнтом антикорупційного суду стане він особисто”, – повідомила вона

Юлія Тимошенко також нагадала, що фракція «Батьківщина» внесла альтернативний законопроект № 7440-4 про Вищий антикорупційний суд, в якому «було чітко прописано суть незалежного від президенту, уряду і парламенту Вищого антикорупційного суду».

“Якби була проголосована редакція “Батьківщини” щодо створення Вищого антикорупційного суду, то було б гарантовано дотримано всіх міжнародних вимог, а також вимог Венеційської комісії, і ми могли б покладатись на те, що цей суд міг би боротись із корупцією”, – підсумувала парламентарій.

Як повідомлялось, сьогодні в першій половині дня народні депутати підтримали в першому читанні внесений президентом законопроект про Антикорупційне суді. «За» ухвалення законопроекту №7440 проголосували 282 депутати.

Читайте по темі: Розписали на двох. Чому Рада вирішила раптом почати створювати антикорупційний суд

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE