Politerno > Україна і світ > У Британії отруєний невідомою речовиною російський шпигун-перебіжчик Сергій Скрипаль

У Британії отруєний невідомою речовиною російський шпигун-перебіжчик Сергій Скрипаль

  • 5 Березня, 2018
  • 1728 Переглядів
  • 0

У Великій Британії в місті Солсбері отруїли російського шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля.

Як повідомляє ВВС, у торговельному центрі жінці і чоловікові стало зле. Їх госпіталізували із серйозним отруєнням невідомою речовиною.

За інформацією видання, отруєний чоловік – 66-річний російський розвідник Сергій Скрипаль. Разом з ним була неназвана 30-річна жінка.

“Чоловік і жінка були знайдені без свідомості на лавці в торговому центрі в Солсбері. Поліція розслідує, чи було скоєно злочин. Пара не мала видимих ​​ушкоджень. Інцидент розслідують кілька департаментів”, – відзначили в місцевій поліції.

За інформацією поліції, чоловік і жінка перебувають у реанімації.

Зазначається, що після госпіталізації, торговий центр оточили фахівці в захисних костюмах. Вони чистили прилеглу територію. Саму речовину, якою ймовірно отруїли людей, не ідентифікували.

Крім того, поліція приїхала у будинок Скрипаля у Солсбері.

Як відомо, Сергій Скрипаль є відставним офіцером військової розвідки в Росії. У 2006 році в РФ його ув’язнили на 13 років за шпигунство на користь Британії.

Скрипаля засудили за те, що він передав інформацію до таємної розвідки Великої Британії MI6 про російських шпигунів, які працюють під прикриттям у Європі.

В Росії стверджували, що Скрипалю заплатили 100 тисяч доларів за інформацію, яку він надавав з 1990-х років.

Він був одним з чотирьох ув’язнених, яких у 2010 році Москва звільнила і передала США в обмін на 10 осіб по «справі Анни Чапман» (розкриття мережі російських розвідників-нелегалів в США). Після цього Скрипалю було надано притулок у Великобританії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE