Politerno > Україна і світ > “Настя Рибка” заявляє, що має записи розмов олігарха Дерипаски щодо втручання у вибори США

“Настя Рибка” заявляє, що має записи розмов олігарха Дерипаски щодо втручання у вибори США

  • 5 Березня, 2018
  • 1563 Переглядів
  • 0

Анастасія Вашукевич з Білорусі, більш відома під псевдонімом Настя Рибка, заявила про наявність аудіозаписів розмов, «які допоможуть пролити світло на розслідування російського втручання у вибори США».

Про це повідомляє “Громадське” з посиланням на The Ney York Times.

Настя Рибка фігурувала у розслідуванні російського опозиціонера Олексія Навального. У розслідуванні йшлося про те, що заступника голови уряду Росії Сергій Приходько провів три дні на яхті олігарха Дерипаски з «дівчатами з ескорт-агентств».

За словами Рибки, вона часто записувала ромови між Олегом Дерипаскою та його партнерами. Вона заявила, що має близько 16-18 годин записів, які включають розмови і про президентські вибори у США.

«Вони обговорювали вибори. У Дерипаски був план про вибори. Але я не можу розповісти все. Це стосується не тільки мене, а і багатьох людей в Америці та інших країнах», — сказала Настя Рибка.

Деякі з бесід на аудіозаписах відбувалися між трьома людьми, які вільно говорили англійською. На думку Рибки, вони були американцями.

Настя Рибка заявила, що передасть ці записи для подальшого розслідування у разі, якщо США нададуть їй політичний притулок. Такі вимоги вона висуває, оскільки їй висувають кримінальні звинувачення та депортували в Білорусь після того, як Рибку затримали в Таїланді на секс-тренінгу.

8 лютого Навальний представив нове розслідування, у якому звинуватив у корупції заступника голови уряду РФ Сергія Приходька. У розслідуванні йшлося про те, що чиновник в серпні 2016 року провів три дні на яхті олігарха Дерипаски біля берегів Норвегії разом з «дівчатами з ескорт-агентств».

Навальний каже, що про «дівчат з ескорт-агентств» дізнався з Instagram і книги однієї з цих дівчат — Анастасії Вашукевіч, відомої як «Настя Рибка».

Також Дерипаска, на думку Навального, міг бути одним з посередників Кремля при втручанні Росії у вибори президента США в 2016 році. Саме цю тему олігарх і Приходько нібито обговорювали під час плавання на яхті.

Нагадаємо, в інтерв’ю NBC президен Росії Володимир Путін заявив, що його країна ніколи не видасть своїх громадян, яких США підозрюють у хакерських атаках в період передвиборної кампанії у США 2016 року.

Як повідомлялось, наближений до Кремля російський олігарх Олег Дерипаска запропонував дати свідчення конгресу США про втручання РФ у американські вибори в обмін на повний імунітет. Йому відмовили.

Раніше стало відомо, що керівник виборчої кампанії кандидата в президенти Дональда Трампа Пол Манафорт таємно працював на російського мільярдера Олега Дерипаску, просуваючи інтереси Володимира Путіна та протидіючи антиросійській опозиції у пострадянських країнах.

Повідомлялось що він отримав кредити від російського олігарха Олега Дерипаски на загальну суму $ 60 млн.

Читайте також: The Telegraph: Брудні справи Росії, можливо, намагаються обілити в Білому домі, та в Лондоні вона діє безперешкодно

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE