Politerno > Україна і світ > Манафорт працював на російського мільярдера Олега Дерипаску, просуваючи інтереси Путіна

Манафорт працював на російського мільярдера Олега Дерипаску, просуваючи інтереси Путіна

  • 22 Березня, 2017
  • 1535 Переглядів
  • 0

Пол Манафорт таємно працював на російського мільярдера Олега Дерипаску, просуваючи інтереси Володимира Путіна та протидіючи антиросійській опозиції у пострадянських країнах.

Про це пише УП, з посиланням на The Associated Press, котре в свою чергу посилається на власні джерела та документи, які опинилися в розпорядженні агенції. Це повністю спростовує твердження адміністрації Трампа і Манафорта про те, що вони ніколи не діяли в інтересах Росії.

У червні 2005 року Манафорт запропонував секретний план, який передбачав його вплив на політичні і бізнес відносини, а також на висвітлення новин у США, Європі та у країнах колишнього СРСР в інтересах влади Путіна.

Манафорт передав свій план російському алюмінієвому мільярдеру Олегу Дерипаску, наближеному до Путіна. Манафорт заключив контракт з Дерипаскою на $10 мільйонів щорічно, починаючи з 2006 року. Це підтверджують люди, які знали про платежі Манафорту. Крім того, у розпорядженні АР опинилися записи ділових операцій. Манафорт і Дерипаска співробітничали як мінімум до 2009 року.

Російський мільярдер дав Манафорту близько $ 19 млн, щоб інвестувати в українську телекомпанії під назвою “Чорноморське кабельне телебачення” ( в статті АР компанія називається Black Sea Cable – примітка УП). У Дерипаски заявили, що після отримання коштів Манафорт перестав відповідати на запити Дерипаски про те, як саме були викоритсані гроші.

Плани Манафорта були викладені у документах, отриманих АР, серед яких стратегічний меморандум і ділова документація про міжнародні перекази на мільйони доларів.
Отримані ділові записи підтверджують більш тісні зв’язки Манафорта з інтересами Путіна в регіоні. У рамках гучного скандалу і розслідування щодо зв’язків Трампа з Росією ім’я Манафорта було згадано 28 разів під час слухань комітету з розвідки Палати представників, в основному в контексті його роботи в Україні. Однак ніхто не згадав Дерипаску.
Згідно з документацією, Манафорт планував відкрити офіс в Москві. Крім того, деякі проекти Манафорта в Україні керувалися Дерипаскою, а не місцевими політиками.
У решті решт, Манафорт розсварився із Дерипаскою, і в 2014 році вони судилися в арбітражному суді Кайманових островів.

У коментарі АР Манафорт підтвердив, що працював на Дерипаску, однак заявив, що це стосувалося лише бізнесу. “Моя робота на Дерипаску не мала відношення до просування політичних інтересів Росії”, – сказав Манафорт.

У своє чергу речник Дерепаски відмовився коментувати цю інформацію, а в 2008 у олігарха заявляли, що ніколи не наймали Манафорта.

Зокрема, йдеться про те, що Манафорт пропонував розширити свою діяльність у Східній Європі до Узбекситану, Грузії та Таджикистану шляхом підтримки проросійських політиків та протидії антиросійським політикам.

Відпрацьовуючи контракт на $10 мільйонів, Манафорт не використовував свою відому консалтингову фірму “Davis Manafort”, а натомість використовував компанію “LOAV Ltd”, яку він зареєстрував у Делавері в 1992 році.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE