Politerno > Україна і світ > Лещенко готовий свідчити у Конгресі США щодо маніпуляцій Джуліані

Лещенко готовий свідчити у Конгресі США щодо маніпуляцій Джуліані

  • 22 Вересня, 2019
  • 1269 Переглядів
  • 0
Джуліані vs Лещенко

Екс-нардеп і журналіст Сергій Лещенко готовий свідчити у Конгресі США щодо спроби адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані втрутитися в українську політику і втягнути нову владу у вибори президента США.

Про це йдеться у статті Лещенка в американському виданні The Washington Post, повідомляє УП.

“Тиражуючи неправду, Джуліані не лише обманює американських громадян. Він не лише втручається в українську політику, розвішуючи ярлики на депутатів парламенту і чиновників адміністрації президента. Він намагається втягнути нового президента України в американські вибори, що абсолютно неприпустимо. Мені відомо, що лідери трьох комітетів Конгресу запросили у Білого дому та Державного департаменту всю переписку, яка стосується фігурантів цієї історії, включаючи мене. Як людина, яка бачила багато подій зблизька, я висловлюю готовність давати свідчення Конгресу США про те, що відбувається останні півроку в сірій зоні україно-американських відносин”, – пише Лещенко.

У своїй статті Лещенко називає брехнею заяви Джуліані про те, що він свого часу оприлюднив “чорну бухгалтерію” Партії регіонів з метою допомогти американським демократам на виборах 2016 року.

Журналіст підкреслює, що, публікуючи інформацію про платежі, які Пол Манафорт отримував від Партії регіонів, він керувався мотивами справедливості.

“Ані Хілларі Клінтон, ані Джо Байден, ані Джон Подеста, ані Джордж Сорос не просили мене оприлюднити ці файли. Я й гадки не мав, що через два з половиною роки викриття Манафорта буде цинічно використовуватися вже на виборах у США в 2020 році. Сценарій Руді Джуліані, який став рупором цієї кампанії, не тільки реабілітує засудженого в США злочинця Манафорта, а й підриває відносини США з Україною, яка самотужки протистоїть російській агресії вже більше п’яти років”, – зазначає колишній нардеп.

Лещенко стверджує, що вся концепція Джуліані “побудована на дезінформації та маніпуляції фактами”.

Колишній депутат зазначає, що слова адвоката про те, що Лещенко є “ворогом США і президента Трампа” коштували йому посади в команді нового президента Володимира Зеленського.

“Це обвинувачення здійснило руйнівний вплив на мою політичну кар’єру. Я допомагав команді Зеленського з січня, але тепер наклеп Джуліані коштував мені посади в новій адміністрації. Щоб не створювати проблем Зеленському, я зняв свою кандидатуру з розгляду”, – пише Лещенко.

Він нагадав, що Джуліані посилався на рішення українського адміністративного суду від грудня 2018 року, яке не набуло законної сили, а згодом було оскаржене і повністю скасоване апеляційним судом.

“Апеляція винесла нове рішення, де сказано, що всі претензії на мою адресу безпідставні, і моїх опонентів навіть зобов’язали виплатити мені 100 доларів судових витрат”, – йдеться у статті.

Лещенко також підкреслює, що Джуліані продовжує заявляти про те, що “чорна бухгалтерія” є шахрайським документом.

“Востаннє він заявив про це в інтерв’ю CNN кілька днів тому. Насправді, це справжній документ. Були проведені експертизи, які підтвердили справжність підписів фігурантів”, – пише журналіст.

Нагадаємо, у серпні 2017 року народний депутат від фракції БПП Сергій Лещенко дав пояснення ФБР у справі екс-керівника президентської кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта щодо звинувачень нардепа в шантажі.

У грудні минулого року стало відомо, що Окружний адмінсуд Києва визнав протиправними дії директора НАБУ Артема Ситника і нардепа Сергія Лещенка щодо розголошення інформації щодо Пола Манафорта.

10 травня персональний адвокат американського лідера Рудольф Джуліані заявив, що планує приїхати в Україну, щоб умовити новообраного президента країни Володимира Зеленського не припиняти розслідування справ, в яких зацікавлений Дональд Трамп. Він також збирався розповісти Зеленському, що знає про людей з його оточення.

Але Джуліані скасував анонсований раніше візит до України для зустрічі з новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Адвокат заявив, що він би опинився у “середовищі людей, які є ворогами президента (маючи на увазі Сергія Лешенка), а в деяких випадках і ворогами Сполучених Штатів, і в одному випадку вже засудженої особи, яка була залучена до допомоги демократам у розслідуванні 2016 року”.

Джуліані також відзначив, що колишній віце-президент США Джо Байден, який зараз лідирує у рейтингу демократів-кандидатів у президенти країни, неправомірно тиснув на президента України Петра Порошенка і парламент країни у березні 2016 року, вимагаючи звільнити генпрокурора Віктора Шокіна.

У лютому 2018 року стало відомо, що донька екс-генпрокурора Віктора Шокіна Аліна, яка є громадянкою США, навіть мала намір подати до суду на екс-віце-президента Джо Байдена через його тиск на владу України щодо відставки батька.

Водночас син Байдена, Хантер, був членом правління української газової компанії Burisma Holdings, якою володів олігарх Микола Злочевський, дії якої розслідувалися цим самим прокурором.

Разом з тим, The New York Times повідомила, що візит Джуліані було скасовано після різких звинувачень демократів у тому, що нібито адвокат шукає зовнішньої підтримки перед виборами президента США 2020 року.

“Вони кажуть, що я втручався у вибори – смішно”, – зазначив Джуліані.

Також стало відомо, що адвокат президента США Дональда Трампа неодноразово зустрічався із генпрокурором Юрієм Луценком, щоб обговорити розслідування справи компанії Burisma Group, де працював син Джо Байдена.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE