Politerno > Україна і світ > Суд визнав протиправними дії Ситника і Лещенка щодо інформації про Манафорта

Суд визнав протиправними дії Ситника і Лещенка щодо інформації про Манафорта

  • 12 Грудня, 2018
  • 1254 Переглядів
  • 0

Окружний адмінсуд Києва визнав протиправними дії директора НАБУ Артема Ситника і нардепа Сергія Лещенка щодо розголошення інформації щодо Пола Манафорта.

Про це повідомляє прес-служба суду.

“Визнано протиправними дії директора НАБУ Артема Ситника щодо розголошення та розповсюдження інформації про громадянина США Пола Манафорта, глави штабу кандидата в Президенти США Дональда Трампа щодо наявності прізвища та підписів Манафорта в списках “чорної бухгалтерії Партії регіонів” в матеріалах досудового розслідування, що мало наслідком втручання у виборчі процеси США 2016 року та завдало шкоди інтересам держави Україна”, – йдеться в повідомленні.

Також суд визнав протиправними і дії Лещенка “щодо втручання у зовнішню політику України шляхом поширення даної  інформації про Пола Манафорта”.

Відзначається, що адміністративний позов проти Ситника і Лещенка подав народний депутат Борислав Розенблат.

Розгляд справи тривав з жовтня 2017 року. 11 грудня суд позов Розенблата задовольнив  частково.

Повідомляється, що суд ухвалив відповідне рішення тому, що відповідачі, які є суб’єктами владних повноважень, не довели обставин поширення вказаної інформації, отриманої НАБУ від колишнього першого заступника голови СБУ Віктора Трепака, без порушення обмежень, які для них встановлені законом.

Нагадаємо, Манафорт є однією з ключових фігур в розслідуванні можливого втручання Росії у президентські вибори у США.

У червні 2016 року він очолив виборчий штаб Трампа і взяв участь у зустрічі Дональда Трампа-молодшого з російською юристкою Наталією Весельницькою. Всередині серпня того ж року Пол Манафорт залишив посаду після того, як стали відомі подробиці його ділових і політичних зв’язків з екс-президентом України Віктором Януковичем.

У березні минулого року народний депутат від БПП Сергій Лещенко оприлюднив документи, котрі засвідчують, що “Партія регіонів” оплачувала послуги політтехнолога Пола Манафорта з використанням офшорних юрисдикцій і банків сумнівної репутації.

У червні того ж рокук Сергій Лещенко, який раніше оприлюднював інформацію щодо платежів Полу Манфорту від Партії регіонів, переконаний, що той занизив отриману суму за надані регіоналам послуги.

У серпні 2017 року Сергій Лещенко дав пояснення ФБР у справі екс-керівника президентської кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта щодо звинувачень нардепа в шантажі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE