Politerno > Україна і світ > Нардеп Лещенко дав пояснення ФБР у справі Манафорта (Відео)

Нардеп Лещенко дав пояснення ФБР у справі Манафорта (Відео)

  • 15 Серпня, 2017
  • 1476 Переглядів
  • 0

За словами нардепа, з Манафортом він в житті не спілкувався і жодних повідомлень йому не слав

Народний депутат від фракції БПП Сергій Лещенко дав пояснення ФБР у справі екс-керівника президентської кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта щодо звинувачень нардепа в шантажі.

Про це він розповів в програмі “Гордон” на телеканалі “112 Україна“.

“Я давав пояснення ФБР з цього приводу, я їм давав свою електронну пошту, вони могли в усьому переконатися. Американським журналістам я також її показував”, – сказав він.

На думку Лещенка, листи, які відправлялися з фейкового акаунта його поштової скриньки для шантажу Манафорта, були спланованою спецоперацією.

“Це була спецоперація, тому що ми дивилися з американським журналістом із The New York Times, як створювався мій ящик, створювався фейковий аккаунт, використовуючи один з ящиків, яким я не користуюся, але маю до нього доступ. Туди приходить якийсь спам, там історія взаємин 15-річної давності. І ми знайшли там листи, як створювався влітку минулого року фейковий аккаунт, з якого потім хтось слав Манафорту повідомлення. Я не можу говорити, це спецслужби українські або російські, але хтось виконав цю спецоперацію”, – додав він.

Нардеп також стверджує, що з Манафортом в житті він не спілкувався, не слав жодних повідомлень ані йому, ані членам його сім’ї, ніколи не був з ним знайомий, бачив його в житті двічі як журналіст.

Нагадаємо, в лютому 2017 року Сергія Лещенка звинуватили в спробі шантажу Пола Манафорта через його доньку. Він буцімто погрожував опублікувати докази отримання Манафортом коштів від Партії регіонів.

Як відомо, в 2000-х роках Манафорт консультував в Україні Партію регіонів, прем’єр-міністра, а згодом президента Віктора Януковича. Політтехнолог очолював штаб Трампа до серпня 2016 року, коли в Україні розгорівся скандал з “амбарною книгою” ПР. Манафорт написав заяву про відставку після того, як ЗМІ дізналися, що політтехнолог отримав 12,7 млн ​​дол. від Партії регіонів з 2007 по 2012 р. Сам Манафорт заперечує, що отримував 12,7 млн ​​доларів із “чорної бухгалтерії” партії Віктора Януковича.

Відзначимо, раніше повідомлялося, що за даними НАБУ, ім’я Манафорта згадується в документах “чорної бухгалтерії” Партії регіонів 22 рази.

Однак 27 червня 2017 року САП заявила, що не знайшла жодного доказу причетності Манафорта до “чорної бухгалтерії” ПР.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE