Politerno > Україна і світ > Джуліані назвав Лещенка одним з тих, через кого не поїхав в Україну – нардеп відреагував (Відео)

Джуліані назвав Лещенка одним з тих, через кого не поїхав в Україну – нардеп відреагував (Відео)

  • 11 Травня, 2019
  • 1515 Переглядів
  • Comments Off
Джуліані vs Лещенко

Персональний адвокат президента США Рудольф Джуліані назвав нардепа Сергія Лещенка людиною, яка була засуджена за допомогу демократам під час виборів у США 2016 року.

Це можна почути у відео-версії інтерв’ю Джуліані американському телеканалу Fox News.


“Я не поїду (до України – ред.), тому що вважаю, що я б опинився в середовищі людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках і ворогами Сполучених Штатів, і в одному випадку вже засудженої особи, яка була залучена до допомоги демократам на виборах 2016 року. Я назву її ім’я. Це людина на прізвище Лещенко. Він оприлюднив “чорну книгу”, – сказав адвокат.

Разом з тим, Сергій Лещенко у своєму блозі на “Українській правді” заявив, що генпрокурор України Юрій Луценко дезінформував Джуліані, щоб залишитися на своїй посаді.

“На жаль, адвокат президента Трампа став мішенню для маніпуляцій та брехні з боку генпрокурора Юрія Луценка”, – стверджує він.

“Луценко систематично дезінформує Джуліані з метою збереження своєї посади генпрокурора. Наприклад, Луценко бреше в своїх твердженнях, що “чорна бухгалтерія” Партії регіонів є сфальшована. Навпаки, експертиза та допити фігурантів цього документу підтвердили його правдивість”, – зазначає Лещенко, додаючи, що у США правдивість “чорної бухгалтерії” була доведена вироком по справі Пола Манафорта.

Політик називає дезінформацією з боку Луценка і те, що в Україні його було засуджено за втручання в американські вибори.

“А насправді було срежисоване Банковою рішення Окружного адміністративного (не кримінального!) суду Києва за позовом корупціонера Розенблата. І це рішення не вступило в законну силу. До речі, на понеділок призначена апеляція за цим позовом”, – зазначив Лещенко.

Лещенко переконаний, що Луценко вигадав історію про те, що екс-віце-президента США Байден в інтересах свого сина тиснув на Генпрокуратуру України з метою закрити справу проти екс-міністра екології Миколи Злочевського та його газової компанії “Бурізма”.

“Думаю, Джуліані зрозумив, що Луценко систематично вводив його в оману та скасував свою поїздку”, – вважає депутат.

“Ніякий я не “ворог президента Трампа”. Я як викривав корупцію, так і продовжую це робити. І натяки Джуліані, що я був причетний до “справи Манафорта”, я вважаю компліментом – Манафорт визнаний в Америці злочинцем на підставі документів з України. Він сів у в’язницю і став прикладом рівності всіх перед законом”, – пише Лещенко у своєму Телеграм-каналі.

Нагадаємо, 10 травня персональний адвокат американського лідера Рудольф Джуліані заявив, що планує приїхати в Україну, щоб умовити новообраного президента країни Володимира Зеленського не припиняти розслідування справ, в яких зацікавлений Дональд Трамп. Він також збирався розповісти Зеленському, що знає про людей з його оточення.

Пізніше Джуліані скасував візит, заявивши, що він би опинився у “середовищі людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках і ворогами Сполучених Штатів”.

Посол України при Раді Європи Дмитро Кулеба назвав “небезпечною” заяву персонального адвоката президента США Рудольфа Джуліані щодо причин скасування візиту до України.

Нардеп Сергій Лещенко заявив, що генпрокурор Юрій Луценко торгується з командою Трампа за своє майбутнє.

Читайте по темі: “Підтримка Клінтон” обернулась “корупцією”. Справа Ситника отримала несподіваний розвиток

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE