Politerno > Україна і світ > Луценко торгується з командою Трампа за своє майбутнє – Лещенко (Відео)

Луценко торгується з командою Трампа за своє майбутнє – Лещенко (Відео)

  • 11 Травня, 2019
  • 1534 Переглядів
  • Comments Off

Дивні речі відбуваються в останні дні. Україна не сходить з перших шпальт американських газет. “Нью-Йорк Таймс” пише, що до Києва летить один з радників президента Трампа Руді Джуліані, щоб викрити тут змову.

Знаєте, що відбувається? Україну втягують як розмінну монету в американські вибори “Трамп проти Байдена”. І робить це генпрокурор Юрій Луценко. 

Отже, Луценко не хоче йти з посади генпрокурора, хоча його відставку вже анонсував Володимир Зеленський. Луценкові нікуди йти. Він думав, що Порошенко переобереться на другий термін, а Луценко очолить партію на виборах і стане потім прем’єр-міністром. Тому він анонсував свою відставку ще восени 2018 року.

Але Порошенко програв і план Луценка зламався. Партія Порошенка не набере достатньо голосів, щоб Луценко міг претендувати на прем’єр-міністра. До Вакарчука чи Кличка генпрокурора не візьмуть. Ось він і вирішив залишитися, зачепитися за нинішній пост, але вже через американців. І, щоб вони його захистили від відставки, Луценко вигадав історію про те, що екс-віце-президент США Байден в інтересах свого сина тиснув на Генпрокуратуру України з метою закрити справу проти екс-міністра екології Миколи Злочевського та його газової компанії “Бурізма”.

Читайте по темі: Навіщо ГПУ оголосила нову “підозру” Злочевському і чи зіллє Луценко компромат на Порошенка

Люди в оточенні Трампа, зокрема – його радник Руді Джуліані вирішили показати президенту США свою корисність. Вони подумали, що це – ефективний спосіб вибити Байдена з сідла напередодні виборів 2020 року.

Але вся ця історія розвалюється на ходу, тому що саме при Луценкові було закрито одну зі гучних справ по Злочевському. Тоді, коли він був прокурором. Тоді замість Злочевського провину на себе взяла його бухгалтер, яка в підсумку заплатила штраф і не сіла в тюрму. А тепер Луценко розповідає повністю протилежну історію людям Трампа.

Мета Луценка – щоб за нього заступилися американці перед Зеленським. Щоб, коли Зеленський спробує звільнити Луценка, йому подзвонили з Америки і сказали – “не чіпайте чесного прокурора, він допомагає Трампу і викриває Байдена”.

Це – мрія Луценка, але я думаю, що до цього не дійде. Тому що вся ця історія – фейк-ньюс заради порятунку політичного банкрута генпрокурора Юрія Луценка. А ви за його відставку?

Сергій Лещенко

Нагадаємо, 10 травня персональний адвокат американського лідера Рудольф Джуліані заявив, що планує приїхати в Україну, щоб умовити новообраного президента країни Володимира Зеленського не припиняти розслідування справ, в яких зацікавлений Дональд Трамп. Він також збирався розповісти Зеленському, що знає про людей з його оточення.

Пізніше Джуліані скасував візит, заявивши, що він би опинився у “середовищі людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках і ворогами Сполучених Штатів”.

Посол України при Раді Європи Дмитро Кулеба назвав “небезпечною” заяву персонального адвоката президента США Рудольфа Джуліані щодо причин скасування візиту до України.

Читайте по темі: “Підтримка Клінтон” обернулась “корупцією”. Справа Ситника отримала несподіваний розвиток

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE