Politerno > Україна і світ > Адвокат Трампа приїде в Україну, щоб зустрітись із Зеленським

Адвокат Трампа приїде в Україну, щоб зустрітись із Зеленським

  • 10 Травня, 2019
  • 1327 Переглядів
  • Comments Off

Адвокат президента США Рудольф Джуліані планує приїхати в Україну, щоб умовити новообраного президента Володимира Зеленського не припиняти розслідування справ, в яких зацікавлений Дональд Трамп.

Про це юрист розповів в інтерв’ю The New York Times.

“Містер Джуліані заявив, що планує поїхати до Києва, української столиці, в найближчі дні й зустрітися там з новообраним президентом країни, щоб закликати його продовжити розслідування, які, як стверджують союзники Білого дому, можуть дати нову інформацію щодо двох питань, в яких дуже зацікавлений містер Трамп”, – пише видання.

Одне питання, за словами Джуліані, стосується розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера про втручання Росії в американські вибори 2016 року. Друге – причетності сина колишнього віце-президента Джо Байдена Хантера до газової компанії, що належить українському олігарху (йдеться про компанію Burisma Миколи Злочевського – УП).

“Я попрошу їх провести розслідування, яке вони вже і так проводять, і на припиненні якого наполягають деякі люди. І я збираюся пояснити їм причини, через які вони не повинні його зупиняти, тому що ця інформація буде дуже, дуже корисна для мого клієнта і може виявитися корисною для мого уряду”, – цитує адвоката NYT.

Крім того, за словами Джуліані, він збирається розповісти Зеленському, що знає про людей з його оточення.

Нагадаємо, адвокат президента США Дональда Трампа неодноразово зустрічався із генеральними прокурорами України, щоб обговорити розслідування справи газовидобувної компанії Burisma, де працював син Джо Байдена Хантер.

Відзначається, що розслідування щодо компанії, де працював  син Байдена “на руку” Трампу  і його оточенню у зв’язку з тим, що старший Байден оголосив про намір балотуватися на виборах президента США у 2020 році.

Джуліані нібито обговорював розслідування щодо Burisma і його зв’язок з Байденом з колишнім і нинішнім генпрокурором України.

Власником компанії, де працював Байден-молодший, є екс-міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський. Байден займав посаду у раді директорів.

Читайте по темі: Навіщо ГПУ оголосила нову “підозру” Злочевському і чи зіллє Луценко компромат на Порошенка

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE