Politerno > Україна і світ > Адвокат Трампа зустрічався з Луценком через компроментуючу Байдена справу – ЗМІ

Адвокат Трампа зустрічався з Луценком через компроментуючу Байдена справу – ЗМІ

  • 2 Травня, 2019
  • 1401 Переглядів
  • Comments Off

Адвокат президента США Дональда Трампа неодноразово зустрічався із генпрокурором Юрієм Луценком, щоб обговорити розслідування справи компанії Burisma Group, де працював син Джо Байдена.

Про це йдеться в статті The New York Times, повідомляє УП.

Відзначається, що розслідування щодо компанії, де працював  син Байдена “на руку” Трампу  і його оточенню у зв’язку з тим, що старший Байден оголосив про намір балотуватися на виборах президента США у 2020 році.

“Зусилля команди Трампа по залученню уваги до роботи Байдена в Україні, яка вже висвітлювалась в консервативних ЗМІ, були частково очолені Рудольфом Джуліані, який був адвокатом пана Трампа в ході розслідування спец прокурора Роберта Мюллера”, – відзначають у виданні.

Джуліані нібито обговорював розслідування газовидобувної компанії Burisma і його зв’язок з Байденом та колишнім і нинішнім генпрокурором України.

Зокрема, повідомляється, що у цьому році адвокат неодноразово зустрічався з Луценком у Нью-Йорку.

“Нинішній генеральний прокурор пізніше повідомив колегам, що під час однієї із зустрічей пан Джуліані з натхненням подзвонив пану Трампу, щоб повідомити йому про свої висновки”, – зазначають у виданні і повідомляють, що офіційно адвокат це не коментує.

Водночас Джуліанні нібито обговорював це питання особисто з Трампом.

Адвокат Трампа також стверджує, що втрутився, бо демократи вступили у зговір з українцями, щоб ініціювати розслідування спецпрокурора США.

Власником компанії, де працював Байден-молодший, є екс-міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський.

Байден займав посаду у раді директорів.

Видання також пов’язує розслідування з візитом віце-президента США Джозефа Байдена у березні 2016 році в Київ. Тоді Байден пригрозив притримати 1 мільярд доларів Україні від США, якщо українські лідери не звільнять головного прокурора того часу Віктора Шокіна. 

У квітні 2016 року Шокіна звільнили. 

Водночас речник Байденів стверджує, що така вимога була пов’язана з корупцією в ГПУ та політичної еліти, а не зі справою, де фігурував Байден-молодший.

Читайте по темі: Навіщо ГПУ оголосила нову “підозру” Злочевському і чи зіллє Луценко компромат на Порошенка

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE