Politerno > Україна і світ > Коболєв і Вітренко мають відповісти за збитки, що призвели до незапланованої закупівлі великих обсягів газу – блогер

Коболєв і Вітренко мають відповісти за збитки, що призвели до незапланованої закупівлі великих обсягів газу – блогер

Коболєв і Вітренко мають нести відповідальність за збитки, що призвели до вимушеної незапланованої закупівлі великих обсягів газу за подвійною ціною на початку весни.

Про це пише блогер Віктор Остафійчук, котрий давно і ретельно вивчає тему відносин України та Росії у газовій сфері, в одній з груп у Фейсбуку.

Зокрема він підкреслює, що особливість української ГТС в тому, що вона має великі підземні газосховища і можна заздалегідь влітку купувати газ на зиму за найнижчими цінами.

“Проте Коболєв та Вітренко розраховували на теплу зиму і не заощадили достатній об”єм газу, який би гарантував проходження опалювального сезону без необгрунтованих надлишкових витрат як оце відбулося зараз”, – стверджує Остафійчук.

На його думку, ніхто, хто нахвалює чиновників не каже про величину збитків держбюджету, до яких призвело їхнє недбальство.

“А в кінцевому підсумку ці витрати закладуть у ваш тариф на опалення”, – обурюється блогер.

Посилаючись на коментарі топ-менеджера “Нафтогазу” Юрія Вітренка, Остафійчук зазначає: “Він вам пише, що головною проблемою було те, що неможливо було підняти необхідну кількість газу за добу аби забезпечити потрібний тиск і об”єм газу в ГТС і задовольнити потреби споживачів. Але кількість піднятого газу пропорційна кількості газу, який зберігається в ПГС. Чим більше зберігається газу в ПГС, тим більший об”єм газу можна підняти зі сховищ за добу”.

За його словами, Вітренко сам собі протирічить: “Пише, що віртуальний реверс – законний і так роблять в Європі. Але ми не робимо, бо “заважає Газпром”.  “Всі переплати компенсує Газпром” – нашому б теляті коня з”їсти. Побачимо, як Газпром нам компенсує ці витрати”.

Читайте публікації автора: Газова справа Юлії Тимошенко
                                                   ПРО “БЕРИ АБО СПЛАЧУЙ” ПОПУЛЯРНО
                                                   Земельна афера

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE