Politerno > Україна і світ > Порошенко поспішно заявив, що Рубан готував масові терористичні атаки

Порошенко поспішно заявив, що Рубан готував масові терористичні атаки

  • 9 Березня, 2018
  • 1611 Переглядів
  • 0

Президент Петро Порошенко заявив, що затриманий керівник Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимир Рубан готував масові терористичні атаки з метою дестабілізації суспільства.

Про це він сказав під час зустрічі з головою СБУ Василем Грицаком, фрагмент якої транслював канал “112 Україна”.

Він наказав Грицаку взяти під особистий контроль розслідування цієї справи.

“Розслідувати в найкоротший термін, притягти до відповідальності, проінформувати суспільство і забезпечити мир і спокій громадян”, – звернувся він до глави СБУ.

Президент також запевнив, що Рубану не вдасться відкупитися від звинувачень.

“Хочу розчарувати тих, хто стверджує, що їм вдасться або відкупитися, або відповзти”, – сказав Порошенко.

“Хочу наголосити, що мова йде не про перевізника. Ви отримаєте абсолютно неспростовні докази, які масштабні терористичні акти готувалися в Україні і яка для цього була задіяна мережа”, – додав він.

За словами президента, метою злочинців було дестабілізувати суспільство через масові терористичні атаки.

“І докази для цього (принаймні те, що мені повідомив глава СБУ) є неспростовні. Бо мова йде про стабільність держави, про захист безпеки в столиці України”, – підкреслив Порошенко.

У свою чергу, Грицак пообіцяв повідомити шокуючі деталі під час брифінгу о 15:00.

“Сьогодні під час брифінгу, який заплановано на 15:00 ми повідомимо українському суспільству більше деталей. Я думаю, що вони для декого будуть шокуючими”, – сказав він.

Як повідомлялось, керівника Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимира Рубана було затримано 8 березня на КПВВ з арсеналом зброї. Інформацію про його затримання підтвердив генпрокурор Юрій Луценко.  Рубан перебував у СІЗО у Маріуполі.

9 березня Рубану було повідомлено про підозру за ч.1 ст. 263 КК “Незаконне поводження зі зброєю”, та ч.1 ст.14 “Готування до злочину”,  ч.3 ст.258 “Терористичний акт”.

Рубана підозрюють у підготовці теракту в урядовому кварталі, атаки на Верховну Раду та вбивствадепутатів і інших державних діячів з використанням гранатометів і мінометів. Серед людей, які могли бути цілями Рубана – прізвища Порошенко, Аваков, Яценюк, Турчинов.

Також сьогодні суддя оголосив рішення, згідно якого Володимира Рубана, якого вчора затримали при перетині одного з КПВВ на Донбасі, взято під варту на 60 діб без визначення розміру застави.

Під час засідання суду, Володимир Рубан відкинув усі пред’явлені йому обвинувачення та заявив, що під час затримання на КПВВ був там як водій та мав лише перевезти товар з непідконтрольної території Донбасу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE