Politerno > Україна і світ > Рубана заарештовано: Його підозрюють в підготовці замаху на Порошенка – він відкидає звинувачення (Документ – Відео)

Рубана заарештовано: Його підозрюють в підготовці замаху на Порошенка – він відкидає звинувачення (Документ – Відео)

  • 9 Березня, 2018
  • 1588 Переглядів
  • 0

Керівника Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимира Рубана, якого вчора затримали при перетині одного з КПВВ на Донбасі, взято під варту на 60 діб без визначення розміру застави.

Суддя постановив клопотання слідчого, погоджене з військовою прокуратурою, задовольнити.

Ухвала суду може бути оскаржена протягом 5 днів.

Під вартою Рубан перебуватиме до 6 травня.

Адвокат Віталій Погосян заявив, що захист подаватиме апеляцію на ухвалу суду.

Як стало відомо, йому закидають підготовку терористичного акту і незаконне володіння зброєю.

У тексті документа, який опинився в розпорядженні “Страни”, говориться про підготовку замаху на президента України, а також на перших осіб держави в Києві.

[metaslider id=”41490″]

 

Під час засідання суду, Володимир Рубан відкинув усі пред’явлені йому обвинувачення та заявив, що під час затримання на КПВВ був там як водій та мав лише перевезти товар з непідконтрольної території Донбасу.

За словами Рубана, він не має перепустки на перехід на непідконтрольну територію Донбасу, а операція була спланована офіцером спецпризначенців з позивним “Кедр”.

На питання, чи має він стосунок до згаданої в обвинуваченні зброї, Рубан заявив: “Ні, я лише мав перевезти один товар на ту сторону, а з того боку, за словами “Кедра”, я мав перевезти меблі”.

“Про наявність зброї я не знав. Все інше (у звинуваченні – ред) я відкидаю”, – заявив Рубан.

“Місце, де мене заарештували – посередині містечка Митного, і щоб до  нього потрапити, треба пройти і з боку України і з іншого боку по 1 блокпосту. Там не пропускають просто так, стоять солдати з автоматами. Я під’їхав в обумовлений час, до мене вийшов офіцер “Кедр”, розпорядився на посту, щоб мене пропустили, я проїхав за його машиною 200 метрів. З його машини вийшов він та кілька бійців та закріпили номери чорні військові… Один з військових мав сісти за кермо мікроавтобуса. Це була умова. Вони не сіли, і так поїхали далі”, – повідомив Рубан.

За його словами, через 200 метрів вони зупинилися, аби він також зупинився, його машину оточили, а його супутники поїхали.

“Коли почалися слідчі дії, я побачив, що номери прикриття, які були на мікроавтобусі – чорні, військові, – зникли, мотузки були розрізані… Якщо взяти відео – у цьому місці після певних подій наставили багато камер, то можна побачити, як знімають ці номери”, – зазначив Рубан.

“Усі були в змові….Мене взяли 8 числа, слідча група виїхала на це місце для мого затримання ще 5 числа… Це організована операція двох служб. Мене “зажарили”, а тепер хочуть медаль повісити”, – додав керівник “Офіцерського корпусу”.

Також він нагадав, що раніше займався і продовжує займатися звільненням полонених.

“Всього у мене понад 140 переходів через лінію розмежування… Маю досвід складних операцій та складних переходів”, – заявив Рубан.

Наразі суддя пішов до нарадчої кімнати.

У свою чергу Рубан на питання журналістів, що він робив на КПП “Майорське”, де його затримали, відповідати відмовився.

Як повідомлялось, керівника Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимира Рубана було затримано 8 березня на КПВВ з арсеналом зброї. Інформацію про його затримання підтвердив генпрокурор Юрій Луценко.  Рубан перебував у СІЗО у Маріуполі.

9 березня Рубану було повідомлено про підозру за ч.1 ст. 263 КК “Незаконне поводження зі зброєю”, та ч.1 ст.14 “Готування до злочину”,  ч.3 ст.258 “Терористичний акт”.

Близько 12:00 Рубана привезли у Шевченківський райсуд м.Києва для обрання запобіжного заходу. Його підозрюють у підготовці теракту в урядовому кварталі, атаки на Верховну Раду та вбивствадепутатів і інших державних діячів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE