Politerno > Україна і світ > ГПУ зупинила слідство проти Саакашвілі у справі “грошей Курченка” (Документ)

ГПУ зупинила слідство проти Саакашвілі у справі “грошей Курченка” (Документ)

  • 12 Березня, 2018
  • 1439 Переглядів
  • 0

6 березня Генпрокуратура зупинила розслідування справи щодо “грошей Курченка” проти екс-президента Грузії та лідера “Руху нових сил” Міхеїла Саакашвілі.

Про це йдеться у постанові Генпрокуратури, повідомляє прес-служба РНС.

У постанові вказується, що досудове розслідування у кримінальному провадженні проти Саакашвілі зупинено у зв’язку із необхідністю “виконання процесуальних дій в межах міжнародного співробітництва”.

“Королівству Нідерланди був направлений запит про надання міжнародної правової допомоги для виконання процесуальних та слідчих дій за участю Саакашвілі. Відповідно до КПК досудове розслідування може бути зупинене після повідомлення особі про підозру у разі, якщо наявна необхідність виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва”, – йдеться у постанові ГПУ.

Адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький заявляє, що рішенням зупинити кримінальне провадження, ГПУ визнала необґрунтованість підозри щодо Саакашвілі.

“В діях ГПУ також вбачається формалізм в даній ситуації, який полягає в тому, що підозрюваного спочатку викидають за межі України всупереч законодавства і потім просять про міжнародне співробітництво, але аби не втратити авторитет у суспільстві справу вирішили “заморозити” на не визначений час”, – зазначив Чорнолуцький.

Адвокат запевнив, що захист Саакашвілі буде оскаржувати дії Генпрокуратури і вимагати не зупинення, а закриття надуманої кримінальної справи.

Як відомо, 1 березня Захист Міхеіла Саакашвілі звернувся до Генеральної прокуратури з клопотанням про закриття справи “про гроші Курченка” щодо екс-президента Грузії.

Українські правоохоронці висунули екс-президенту Грузії екс-голові Одеської ОДА Міхеілу Саакашвілі звинувачення, що він отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на організацію протестних акцій в Україні.

12 лютого Саакашвілі затримали у ресторані Києва.

Про те, як саме відбувалось затримання та висилка Михайла Саакашвілі з України у публікації.

Також ми публікували звернення лідера партії “Батьківщина” з приводу висилки Саакашвілі.

Згодом стало відомо, що лідер “Руху нових сил” Міхеіл Саакашвілі оформив у Нідерландах посвідчення особи, що дає йому право на проживання та роботу в Євросоюзі.

У той же час, уповноважений ВР з прав людини Валерія Лутковська заявила, що реадмісія лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі з України до Польщі була законною, однак у неї є питання щодо того, як її виконали.

У Державній міграційній службі повідомили, що не організовували транспортування лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі під час його реадмісії з України до Польщі.

Читайте по темі: Саакашвілі розповів про своє викрадення та плани на майбутнє

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE