Politerno > Україна і світ > Лутковська каже, що реадмісія Саакашвілі до Польщі законна, та має питання щодо її виконання

Лутковська каже, що реадмісія Саакашвілі до Польщі законна, та має питання щодо її виконання

  • 14 Лютого, 2018
  • 1327 Переглядів
  • 0

Уповноважений ВР з прав людини Валерія Лутковська заявила, що реадмісія лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі з України до Польщі була законною, однак у неї є питання щодо того, як її виконали.

Про це Лутковська розповіла в інтерв’ю “5 каналу“.

“Реадмісія дійсно була законною. Інше питання, яким чином вона виконувалася і чи не було в цьому випадку надмірного застосування сили по відношенню до людини. Це питання, яке залишається. Залишається питання щодо транспортування, це одне з запитань, яке я поставила і перед прикордонною службою і міграційною. Є ще деякі процедурні питання, що стосуються саме реадмісії, на які я хотіла б отримати відповіді, і залишається ще одне питання – чи можна здійснювати реадмісію особи, яка сьогодні має статус обвинувачуваного”, – зазначила омбудсмен.

Лутковська додала, що звернулася із запитами до Державної міграційної, прикордонної служби та інших відомств щодо процедури реадмісії Саакашвілі.

“Запити тільки відправлено, я чекаю на відповіді. Залежно від того, якими вони будуть, можна буде говорити про порушення чи ні”, – сказала вона.

Про те, як саме відбувалось затримання та висилка Михайла Саакашвілі з України у публікації.

Читайте по темі: Саакашвілі розповів про своє викрадення та плани на майбутнє

Також ми публікували звернення лідера партії “Батьківщина” з приводу висилки Саакашвілі.

Сьогодні стало відомо, що лідер “Руху нових сил” Міхеіл Саакашвілі оформив у Нідерландах посвідчення особи, що дає йому право на проживання та роботу в Євросоюзі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE