Politerno > Україна і світ > Суд над Трухановим: На дворі “тітушки”, а він каже, що привіз в Україну “пояс Богородиці” (Фото – Відео)

Суд над Трухановим: На дворі “тітушки”, а він каже, що привіз в Україну “пояс Богородиці” (Фото – Відео)

  • 15 Лютого, 2018
  • 1470 Переглядів
  • 0

Солом’янський райсуд Києва призначив початок засідання щодо обрання запобіжного заходу для мера Одеси Геннадія Труханова на 10:00 четверга.

Про це пише на своїй сторінці у Facebook координатор “Громадського сектору Євромайдану” Олег Слабоспицький.

“Початок о 10:00, Солом’янський суд, Вознесенський узвіз 10-Б”, – пише він.

Засідання почалося із запізненням – близько 10:40. Сам Труханов присутній.

“Весь суд та підходи до нього повні тітуханів в однаковій чорній формі. Весь коридор перед залою засідання зайняла група підтримки Труханова з Партії регіонів на чолі з нардепами”, – повідомляє Слабоспицький.

За його словами, нардеп Дмитро Голубов від БПП та Олексендр Пресман від “Відродження” прийшли брати Труханова на поруки.

Під час засідання щодо обрання міському голові запобіжного заходу в Солом’янському райсуді Києва представник сторони обвинувачення, заявив, що перебуваючи майже 2 місяці за кордоном, мер Одеси Геннадій Труханов переховувався від вручення йому підозри.

Прокурор наголосив на ризиках втечі та впливу на слідство у разі відпущення Труханова на волю.

Він повідомив, що для цього у Труханова, ймовірно, є паспорт РФ, виданий у 2002 році, ідентифікаційний код в РФ, і паспорт Греції від 2011 року.

Також, за словами прокурора, Труханов має можливість перебувати і нормально існувати за кордоном, адже в нього є закордонний паспорт та відповідне майно.

За його словами, слідство має підтвердження, що в одній з телефонних розмов Труханов каже, що йому на днях мають вручити підозру НАБУ, і одразу на наступний день, 19 грудня, їде за кордон.

Так, каже прокурор, з 19 по 23 грудня Труханов перебував нібито у відрядженні в Туреччині, з 26 грудня до 21 січня – відпустки, з 22 до 25 січня – Греція, з 26 до 28 січня – Швейцарія, з 29 січня до 11 лютого – знову відпустка і з 12 до 14 лютого – так зване відрядження до Чехії.

За його словами, останнє “відрядження” перерване з невідомих слідству причин і виглядає дуже підозріло.

Прокурор розповів, що слідство отримало з одеської мерії цікаву інформацію щодо відрядження Труханова до Чехії. Там кажуть, що воно було оформлено усно та без відповідних документів, які б обґрунтовували її необхідність, а запрошення з чеської сторони надійшло на день пізніше від початку візиту.

Крім того, за його словами, наближена до Труханова особа Євген Григорович 7 лютого просив такого собі Ігоря Чижевського терміново оформити меру Одеси відрядження до Чехії.

Мер Одеси Геннадій Труханов також висловив свою версію двомісячної відпустку, яку він проводив за межами України, поки НАБУ чекало його повернення для затримання. “

“Я за три роки вперше був в повноцінній відпустці”, – пояснив мер Одеси свою тривалу тимчасову відсутність за межі України. Каже, що навіть у відпустці і відрядженнях контролював ситуацію в Одесі.

І взагалі відлетів до Туреччини в кінці грудня не від “підозри” або відпочивати – а за 30 автобусами, які мер Стамбула обіцяв передати Одесі.

Потім він відправився в Грецію. Каже, що продовжив відпустку, щоб побувати на Афоні.

Там він домовився, щоб в Україну привезли найбільшу православну святиню – пояс Богородиці. А мощі цілителя Пантелеймона вже побували в Одесі за тими ж домовленостями, каже одеський мер.

“Логістика моїх відряджень була продумана так, щоб витрачати менше грошей”, – сказав мер і зазначив, що “готовий ще два місяці бути відсутнім, якщо будуть такі результати”.

м

Як повідомляломь, 15 лютого Солом’янський районний суд м. Києва розгляне клопотання від САП про обрання запобіжного заходу для мера Одеси Геннадія Труханова та його заступника Павла Вугельмана.

За інформацією УП, 14 лютого суд повинен був розглянути клопотання детективів НАБУ погоджене прокурорами САП про обрання запобіжного заходу іншим двом особам, яких затримали 13 лютого.

Як повідомлялось, 13 лютого детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили Одеському міському голові Геннадію Труханову про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

14 лютого в НАБУ повідомили, що затримали мера Одеси Труханова і його заступника Павла Вугельмана.

Труханов був відсутній в Одесі понад 1,5 місяці – з 26 грудня 2017 року, коли почалася його чергова відпустка.

Це пов’язували із активізацією роботи НАБУ у “справі Краяна”.

Також ми повідомляли, 23 жовтня 2017 року співробітники НАБУ разом з озброєними силовиками винесли з квартири Труханова два опечатаних пакети з документами.

Труханов фігурує у справах щодо: 1) підписання мирової угоди з Борисом Кауфманом та Олександром Грановським щодо Одеського аеропорту; 2) купівлі приміщень заводу “Краян” за завищеними цінами під потреби міської влади; 3) привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт із реконструкції автодоріг.

Читайте також: Хто і навіщо воює проти мера Одеси Труханова, і чому його вже більше місяця немає в країні

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE