Politerno > Україна і світ > САП просить арештувати Труханова з альтернативою застави

САП просить арештувати Труханова з альтернативою застави

  • 14 Лютого, 2018
  • 1573 Переглядів
  • 0

15 лютого Солом’янський районний суд м. Києва розгляне клопотання від САП про обрання запобіжного заходу для мера Одеси Геннадія Труханова та його заступника Павла Вугельмана.

Про це УП повідомили в НАБУ.

Згідно з інформацією джерел видання в іншому відомстві, вже відомі імена суддів, які розглянуть відповідні клопотання.

Суддя Максим Вишняк розгляне клопотання щодо Труханова, а суддя Ганна Сергієнко – щодо Вугельмана.

За інформацією УП, сьогодні, 14 лютого суд повинен розглянути клопотання детективів НАБУ погоджене прокурорами САП про обрання запобіжного заходу іншим двом особам, яких затримали 13 лютого.

“14 лютого в аеропорту “Бориспіль” детективи НАБУ та прокурори САП … затримали Одеського міського голову та його заступника, яких підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (“Заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем”)”, – йдеться в повідомленні.

У НАБУ додали, що наразі з усіма підозрюваними виконуються слідчі та процесуальні дії.

“Також вирішується питання про обрання запобіжних заходів”, – йдеться в повідомленні.

У свою чергу мер Одеси Геннадій Труханов заявляє, що сам вирішив прилетіти до Києва і навіть перервав для цього закордонне відрядження, оскільки не ховається від слідства.

Про це він повідомив у Facebook, коментуючи інформацію про його затримання в аеропорту “Бориспіль”.

“Сьогодні я перервав своє відрядження до Чехії, метою якого було налагодження співпраці в сфері муніципального транспорту. Це рішення було прийняте у зв’язку з проведенням слідчих заходів і поширенням інформації, що я нібито ховаюся від слідства”, – написав Труханов.

Він додав, що “не має наміру ні від чого ховатися”, тим більше, що “правда і закон – на його боці”.

“Більше того, перервавши відрядження, я попросив свого адвоката офіційно зв’язатися з НАБУ і повідомити про час мого приїзду, щоб уникнути подальших спекуляцій”, – повідомив Труханов.

За його словами, всі рішення, прийняті міською радою та виконавчим комітетом, “відповідали і відповідають букві закону”.

“Не сумніваюся, що вже найближчим часом ми отримаємо відповіді на всі питання, що нас цікавлять, і , відповідно, виключимо всі можливі спекуляції на цю тему”, – підсумував Труханов.

Також стало відомо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд арештувати мера Одеси Геннадія Труханова з альтернативою застави в сумі 50 мільйонів гривень.

Про це розповів журналістам у середу керівник САП Назар Холодницький.

“Прокуратура клопотатиме про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із внесенням застави 50 мільйонів для одеського міського голови, 30 млн грн – для його заступника і 10 мільйонів – для кожного з інших учасників вказаної схеми. Всього оголошено 8 підозр“, – сказав він.

“З них 5 осіб – це службові й посадові особи Одеської міської ради, двоє керівників і засновників приватних підприємств, які були задіяні, на думку слідства, у вказаній схемі і оцінювач, який робив оцінку вказаних приміщень”, – додав він.

На уточнююче запитання журналістів, Холодницький зазначив, що з восьми осіб, яким оголошено підозру, шестеро – затримані, ще двоє – в розшуку.

За словами Холодницького, справи будуть слухатися, скоріш за все, у  Солом’янському районному суді Києва.

За інформацією УП, сьогодні, 14 лютого суд повинен розглянути клопотання детективів НАБУ погоджене прокурорами САП про обрання запобіжного заходу іншим двом особам, яких затримали 13 лютого.

“Сподіваюсь, що це буде сьогодні, оскільки по одеському міському голові уже клопотання доставлено до суду. Чекаємо розподілення на конкретного суддю і сподіваємось також встигнути доправити клопотання по його заступнику”, – зазначив керівник САП.

Керівник САП підтвердив, що затримані зараз знаходяться у НАБУ, з ними проводяться слідчі дії.

За його словами, слідчі планують завершити розслідування стосовно злочинної схеми в мерії Одеси в травні-червні.

“Детективи й прокурори на нараді мене переконали, що вони зможуть в трьох-чотиримісячний термін завершити розслідування”, – сказав Холодницький.

Як повідомлялось, 13 лютого детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили Одеському міському голові Геннадію Труханову про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

14 лютого в НАБУ повідомили, що затримали мера Одеси Труханова і його заступника Павла Вугельмана.

Труханов був відсутній в Одесі понад 1,5 місяці – з 26 грудня 2017 року, коли почалася його чергова відпустка.

Це пов’язували із активізацією роботи НАБУ у “справі Краяна”.

Також ми повідомляли, 23 жовтня 2017 року співробітники НАБУ разом з озброєними силовиками винесли з квартири Труханова два опечатаних пакети з документами.

Труханов фігурує у справах щодо: 1) підписання мирової угоди з Борисом Кауфманом та Олександром Грановським щодо Одеського аеропорту; 2) купівлі приміщень заводу “Краян” за завищеними цінами під потреби міської влади; 3) привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт із реконструкції автодоріг.

Читайте також: Хто і навіщо воює проти мера Одеси Труханова, і чому його вже більше місяця немає в країні

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE