Politerno > Україна і світ > В НАБУ повідомили, що затримали мера Одеси Труханова і його заступника

В НАБУ повідомили, що затримали мера Одеси Труханова і його заступника

  • 14 Лютого, 2018
  • 1744 Переглядів
  • 0

Мера Одеси Геннадія Труханова затримали в столичному аеропорту “Бориспіль”.

Як повідомив УП речник Держприкордонслужби Олег Слободян, вранці 14 лютого Труханов прилетів із Варшави в аеропорт “Бориспіль”, де його затримали прикордонники і передали співробітникам НАБУ.

Труханову також відразу вручили підозру.

“Відносно даного громадянина прикордонники виконали доручення одного з правоохоронних органів, проінформували ініціатора. Приїхали представники НАБУ, які вручили йому підозру”, – сказав Слободян.

Як повідомлялось, учора детективи НАБУ доставили в мерію Одеси повідомлення про підозру меру міста Геннадію Труханову та чотирьом його підлеглим. Пізніше у НАБУ офіційно підтвердили факт повідомлення підозри.

8 лютого одеському міському голові продовжили неоплачувану відпустку до 11 лютого.

У цілому Труханов був відсутній в Одесі понад 1,5 місяці – з 26 грудня 2017 року, коли почалася його чергова відпустка.

Спочатку мер планував відпочивати до 18 січня, але в останній день продовжив відпустку до 21-го, а потім несподівано оформив собі відрядження до Афін. Із Греції він полетів до швейцарського Давосу, де мав перебувати до 28 січня.

Відсутність Труханова пов’язували із активізацією роботи НАБУ у “справі Краяна”.

23 жовтня 2017 року співробітники НАБУ разом з озброєними силовиками винесли з квартири Труханова два опечатаних пакети з документами.

Труханов фігурує у справах щодо: 1) підписання мирової угоди з Борисом Кауфманом та Олександром Грановським щодо Одеського аеропорту; 2) купівлі приміщень заводу “Краян” за завищеними цінами під потреби міської влади; 3) привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт із реконструкції автодоріг.

Також стало відомо, що в аеропорту “Бориспіль” затримали заступника мера Одеси Павла Вугельмана.

Цю інформацію Українській правді підтвердили в НАБУ.

За інформацією УП, він прибув з Ізраїлю.
Журналіст Наталя Седлецька в свою чергу на своїй сторінці Facebook повідомила, що він прилетів з Тель-Авіва. За її інформацією, прикордонники затримали його для передачі співробітниками НАБУ, які мають вручити Вугельману підозру.

Як повідомлялось, 13 лютого детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили Одеському міському голові Геннадію Труханову про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Читайте також: Хто і навіщо воює проти мера Одеси Труханова, і чому його вже більше місяця немає в країні

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE