Politerno > Україна і світ > Рішення ВСУ зобов’язує Росію платити переселенцям – “Сила права”

Рішення ВСУ зобов’язує Росію платити переселенцям – “Сила права”

  • 21 Березня, 2018
  • 1629 Переглядів
  • 0

Верховний Суд підтримав Всеукраїнський правозахисний рух «Сила права» і задовольнив заяву української родини, яка постраждала внаслідок російської агресії на Донбасі.

Про це йдеться у відповідній заяві, опублікованій на сайті «Сили права».

«14 березня 2018 року Верховний Суд задовольнив заяву українських громадян Сергія та Валентини Світличних про встановлення юридичного факту їх вимушеного переселення з території Луганської області внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України та окупації частини території нашої країни», – сказано в повідомленні.

Цим рішення ВСУ поставив крапку в 19-місячній судовій епопеї родини переселенців, які вимушено залишили свій дім в результаті російської агресії та окупації частини території Донбасу.

Цієї вагомої перемоги на юридичному фронті з Росією добилася вся команда «Сили права», яка системно, вже упродовж 3 років, допомагає відстоювати у судах права постраждалих від війни з окупантом.

«Слідом за цим рішенням вищої судової інстанції тисячі українських громадян, які постраждали від російської збройної агресії, – а це вимушені переселенці, родини загиблих, солдати, які отримали поранення та каліцтва, – матимуть змогу звернутися до всіх судів країни з аналогічними заявами. Їх підготує наша юридична команда», – прокоментував рішення суду лідер «Сили права», член Політради партії «Батьківщина» Андрій Сенченко.

Правозахисник також звернув увагу, що  рішення ВСУ значно полегшує отримання компенсацій за збитки, які Російська Федерація нанесла українцям.

«Головне що це – пілотне рішення для всіх українських судів, адже сильно скоротить шлях у відстоюванні своїх прав для більш ніж півтора мільйона вимушених переселенців», – наголосив лідер «Сили права».

Андрій Сенченко також переконаний: «Справедливе рішення оновленого Верховного Суду у справі однієї з сотень тисяч українських родин, які постраждали від російської агресії та окупації, послужить не лише основою для відродження правосуддя в нашій країні, а й прикладом, який підштовхне цивілізований світ до осмислення того, що відбувається, і вироблення нових механізмів підтримання миру».

Постанову Верховного суду України можна переглянути за посиланням.

Читайте також: “Сила права” фіксує в судах докази для Гааги – Сенченко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE