Politerno > Україна і світ > “Сила права” фіксує в судах докази для Гааги – Сенченко

“Сила права” фіксує в судах докази для Гааги – Сенченко

  • 13 Грудня, 2017
  • 1673 Переглядів
  • 0

Черговий тиждень зусиль на юридичному фронті боротьби з агресором увінчався тактичними, але важливими перемогами.

Всеукраїнський громадський рух “Сила права” разом з вимушеними переселенцями, сім’ями загиблих українських воїнів, пораненими і побувавшими в російському полоні солдатами в судах Рівного, Дніпра і Херсона, Київської, Львівської і Тернопільської областей встановив юридичні факти нанесення шкоди нашим громадянам внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Кожне таке рішення фіксує докази, необхідні для обгрунтування позиції нашої країни в Міжнародному кримінальному суді. Тільки так, спільними зусиллями, ми зможемо привести російських військово-політичних злочинців на лаву підсудних в Гаазі.

Серед тих, хто встановлював ці важливі факти в суді, були батьки загиблих українських героїв: Тараса Якимчука, десантника з Рівненської області, який загинув в липні 2014-го в Луганській області, і кіборга Івана Марченка родом із Броварів, який загинув 20 січня 2015-го в боях за Донецький аеропорт.

В деталях тих сумних подій розбиралися судді Наталія Осаулова, Сергій Харечко, Богдан Мичка, Ігор Ковальов, Наталія Петришин та Ірина Лисюк. Інтереси потерпілих в судах представляла юридична команда “Сили права” в складі Вадима Севериненка, Валерії Русецької, Лілії Олійник, Людмили Чуріловіч та Інни Кульової.

Андрій Сенченко, член Політраді партії “Батьківщина”, лідер громадського руху “Сила права”, “Цензор.Нет“, 12 грудня 2017 р. 

Читайте також: Рух “Сила права” домігся судових рішень, якими передбачається відшкодування збитків постраждалим від агресії Росії

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE