Politerno > Тернопільщина > Зі скрипом, але й перспективою діалогу: активісти вкотре зустрілися з Надалом. ВІДЕО

Зі скрипом, але й перспективою діалогу: активісти вкотре зустрілися з Надалом. ВІДЕО

  • 14 Грудня, 2023
  • 3961 Переглядів
  • 0

Відбулася чергова зустріч ініціативної групи «ЗСУ в першу чергу» з мером Тернополя Сергієм Надалом.

Про це повідомляють самі активісти.

На зустрічі були присутні постійні учасники традиційних мітингів під стінами Тернопільської міськради Ольга Караванська, Ольга Тимошенко, брати Андрій та Сергій Павленки, а також представники ГО «Рух ЗСУ» (Рух за Справедливу Україну) Тарас Шевчук та колишній військовий ЗСУ Богдан Брич.

Слід зазначити, що на початку перемовин Сергій Надал у звичній манері спробував тиснути на активістів, але зустрів дзеркальну відповідь з боку Богдана Брича.

Зокрема, апелюючи закидам Сергія Надала щодо втрати 25% міського бюджету, нібито через протести волонтерів, Богдан зазначив, що бюджет втратив через зайві під час війни витрати на бруківку та інші сумнівні закупівлі, а не через акції, які, власне, і стали наслідками таких дій влади Тернополя.

Згодом розмова перейшла у більш конструктивне русло, хоча Сергій Віталійович і намагався час від часу маніпулювати цифрами та видавати бажане за дійсне, очікуючи, що активісти не відреагують. Утім, представники громадськості відповідали жорстко, не даючи міському голові заплутати їх.

Ольга Караванська оприлюднила відеозапис спілкування активістів з мером.

«Нарешті Тернопільська міська рада побачила, що в країні війна і трішки зарухалась для допомоги силам оборони… Але вона здатна на більше! Ми це знаємо і тому вимагаємо – НЕ ЗУПИНЯТИСЬ», – зазначила активістка.

Пані Ольга назвала основні тези, які коротко характеризують зустріч:

1. Після автопробігів та акцій під МР спостерігається збільшення допомоги силам оборони, хоча до можливого максимуму ще далеко та і є питання до звітності.

2. Зустріч можемо вважати початком діалогу, бо такі зустрічі нам тепер пообіцяли регулярно, не рідше ніж раз в місяць. Тому ми будемо ставити незручні питання міським чиновникам і намагатись якомога більше коштів спрямувати для ЗСУ, не завдаючи шкоди при цьому інфраструктурі міста та виплатим заробітних плат вчителям, лікарям і тд.

Моменти без звуку - це теми та дані, які не можна розголошувати:

Раніше ми повідомляли, що влада Тернополя намагається дискредитувати організаторів акцій «ЗСУ в першу чергу», які протягом двох останніх місяців відбуваються під стінами міської ради.

Інтернет-видання «Файне місто», яке належить багатолітньому політтехнологу міського голови Тернополя Сергія Надала та депутату ТМР від «Свободи» Юрію Фартушняку, звинуватило активістів у тому, що народні депутати «обікрали» бюджети українських міст на 30%.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE