Politerno > Тернопільщина > Під міськрадою тернополяни вимагали збільшити витрати бюджету міста на фінансування ЗСУ до 15%. ДОКУМЕНТ

Під міськрадою тернополяни вимагали збільшити витрати бюджету міста на фінансування ЗСУ до 15%. ДОКУМЕНТ

  • 14 Вересня, 2023
  • 1724 Переглядів
  • 0

Біля Тернопільської міської ради відбувся мітинг під гаслом “ЗСУ в першу чергу”.

Організатороками акції виступили волонтерки та активні тернополянки Ольга Тимошенко, Юлія Мамчак та Ольга Караванська.

“Військові та їхні дружини знають, чого на фронті не вистачає. Вони максимально стараються закривати ті потреби, але за півтора року суспільство настільки виснажилось, що зібрати гроші рідним на авто, дрон чи телевізор дуже важко. Торік з 24 лютого по вересень ми три рази з нуля збирали мого чоловіка. І це не просто термобілизна, взуття, це – засоби для інтернету, телефони, спальники. ЗСУ спальник видає, але тільки один раз, і ти вже за нього матеріально відповідальний. Нікого не цікавить, що щось згоріло чи пропалилося фосфором. До мого чоловіка керівництво гарно ставилося за його заслуги, то речова служба видала йому спальник, але з умовою, що мав здати волонтерський”, – зазначила Тимошенко.

Міський голова Тернополя Сергія Надала та депутати міськради добре знали про акцію. Попередньо у міську раду тернополяни надсилали листи-запрошення на захід. Та все ж обранців народу, окрім депутатів “Сили людей”, з тим самим народом виявлено не було.

Подія розпочалася о 17:30. До учасників вийшла речниця міськради Мар’яна Зварич. Вона розповіла, як і за якими програмами міськрада допомагала ЗСУ. Кілька разів люди переривали її гучними звинуваченнями у брехні, згадуючи народне прізвисько мера Тернополя. Особливо розлютили присутніх слова Зварич “Ми (міська рада – ред.) допомагаємо…”, адже бюджет, з якого йдуть тих скандальних й мізерних 2% бюджету Тернополя на допомогу ЗСУ, не належать міській раді – це кошти платників податків.

Речниця повідомила також, що Сергій Надал не вийде, оскільки щочетверга о цій порі проводить зустрічі з дружинами військових.

До учасників акції вийшли начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Олег Соколовський та начальник відділу технагляду Тернопільської міськради Олег Вітик, які теж намагалися виправдатися щодо витрати бюджетних коштів на проєкти, які стали вкрай важливими для мерії саме під час війни.

Під кінець заходу мітингарі проголосували за звернення до міької ради щодо збільшення витрат бюджету на фінансування ЗСУ до 15% та перерозподіл міських грошей з некритичних витрат на забезпечення військовослужбовців необхідними засобами.

Пропонуємо читачам ознайомитися із документом-зверненням до міської ради Тернополя:


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE