Politerno > Тернопільщина > Похиляк і Дідич знову порушили умови конкурсу, на цей раз, на посаду директора економічного ліцею №9

Похиляк і Дідич знову порушили умови конкурсу, на цей раз, на посаду директора економічного ліцею №9

  • 8 Вересня, 2023
  • 3819 Переглядів
  • 0

Ще не вщухли баталії навколо конкурсу на заміщення посади директора Тернопільського академічного ліцею “Українська гімназія” ім. І. Франка, як знову “ляп” управління освіти і науки Тернопільської міської ради під час конкурсу на заміщення вакантної посади директора Тернопільського навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – економічний ліцей № 9 імені Іванни Блажкевич”.

7 вересня 2023 року відбулося засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади директора Тернопільського навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – економічний ліцей № 9 імені Іванни Блажкевич” Тернопільської міської ради Тернопільської області у перебігу якого розглядали подані кандидатами документи на відповідність вимогам Закону України “Про повну загальну середню освіту” та Положенню про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Тернопільської міської територіальної громади, затвердженому рішенням міської ради від 26.06.2020 № 7/51/14, та допуск кандидатів до наступного етапу конкурсу.

Оголошення про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора даного закладу опубліковано 11 серпня 2023 року, термін подачі документів для участі у конкурсі становив 20 календарних днів. Відповідно до оголошення про проведення конкурсу, кандидати мали подати такі документи:

  • заява про участь у конкурсі з наданням згоди на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних»;
  • автобіографія та/або резюме (за вибором учасника конкурсу);
  • копія паспорта громадянина України;
  • копія документа про вищу освіту (з додатком, що є невід’ємною частиною) не нижче освітнього ступеня магістра (спеціаліста);
  • документ, що підтверджує вільне володіння державною мовою;
  • копія трудової книжки чи інших документів, що підтверджують стаж педагогічної (науково-педагогічної) роботи не менше трьох років на день їх подання (крім приватних та корпоративних закладів освіти);
  • довідка про відсутність судимості;
  • довідка про проходження попереднього (періодичного) психіатричного огляду;
  • мотиваційний лист, складений у довільній формі.

Читайте по темі:
Фальсифікує конкурси та допомагає синові збагатіти. Тернополяни скаржаться на головну освітянку Ольгу Похиляк

Відповідно до частини другої статті 10 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” рівень володіння державною мовою особами, визначеними пунктами 1, 3, 4, 7, 9, 9-1, 10, 13 частини першої статті 9 цього Закону, засвідчується державним сертифікатом про рівень володіння державною мовою (далі – державний сертифікат), що видається Національною комісією зі стандартів державної мови відповідно до цього Закону.

Реєстр державних сертифікатів про рівень володіння державною мовою ведеться Національною комісією зі стандартів державної мови.

Парадокс, але відповідно до витягу з даного реєстру сертифікат про рівень володіння державною мовою Кізіловій Галині Олександрівні видано 7 вересня 2023 року – у день проведення засідання конкурсної комісії.

Нагадаємо, що термін подачі документів тривав протягом 20 робочих днів з дня оголошення конкурсу 11 серпня 2023 року – до 31 серпня.

Проте, у протоколі № 1 засідання конкурсної комісії значиться, що документи на відповідність вимогам законодавства перевірили лише Дідич В.Є., голова комісії, та Похиляк О.П., заступник голови комісії. Дідич, зокрема, зазначив, що всі подані претендентами документи відповідають вимогам Закону…

Виходячи з відеозапису засідання, інші члени конкурсної комісії не виявили бажання перевірити документи претендентів і повністю довірилися Дідичу В.Є. та Похиляк О.П.

Як наслідок, маємо те, що усі четверо конкурсантів допущені до наступного етапу конкурсу, всупереч вимогам Закону України “Про повну загальну середню освіту” та Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Тернопільської міської територіальної громади.

Цікаво, як тут викрутиться міське управління освіти?

Нагадаємо, справу щодо організації незаконної приватизації колишньої залізничної лікарні, у якій обвинуваченим є ексзаступник Сергія Надала та радника голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Володимир Камінський – передали до суду.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE