Politerno > Тернопільщина > Камінського судитимуть за організацію незаконної приватизації колишньої залізничної лікарні

Камінського судитимуть за організацію незаконної приватизації колишньої залізничної лікарні

  • 6 Вересня, 2023
  • 3497 Переглядів
  • 0

Справу щодо організації незаконної приватизації колишньої залізничної лікарні, у якій обвинуваченим є ексзаступник Сергія Надала та радника голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Володимир Камінський – передали до суду.

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника Тернопільського міського голови, обвинуваченого в організації приватизації комунального майна вартістю 35 млн грн, шляхом підроблення й використання підроблених документів (ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 233, ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 358 КК України).

За даними слідства, колишній посадовець, маючи вплив на посадових осіб Тернопільської міськради, організував незаконну передачу майна колишньої залізничної лікарні вартістю 35 млн грн в оренду приватній фірмі, щоб надалі приватизувати під приводом здійснення удаваних ремонтних робіт.

Під його керівництвом були підроблені офіційні документи про виконання робіт з реставрації та пристосування Тернопільського міського лікувально-діагностичного центру під профілакторій санаторного типу на вул. І. Франка, 3, в м. Тернополі на понад 4 млн грн, хоча задекларовані роботи виконані не були.

До суду вже скеровані обвинувальні акти стосовно 4 осіб, причетних до спроби незаконної приватизації історичної будівлі в центрі Тернополя.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові, за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Щодо цієї справи Politerno проводило журналістські розслідуання: “Продати історичну будівлю в центрі Тернополя. Схема, яку використала Тернопільська міська рада” та Син судді. Що спільного між нападом на Турського і накладенням арешту на будівлю в центрі Тернополя?

Минулого року Тернопільська міська рада визнала незаконність рішень щодо приватизації залізничної лікарні.

У червні цього року інспектору будівельного нагляду інспекційного відділу Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції України в Тернопільській області було повідомлено про підозру.

Незабаром під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури було повідомлено про підозру й колишньому заступнику Тернопільського міського голови Володимиру Камінському.

Як відомо, Володимир Камінський нині служить заступником командира добровольчого батальйону територіальної оборони Тернопільської області. Раніше він та його захисники заявляли, що “прокуратури та судді фальсифікують матеріали справи”. Також він стверджував, що довідався про відкриту проти нього справу “під час виконання завдань по захисту України”, що є відвертою маніпуляцією, адже Камінський постійно знаходиться у Тернополі, відвідує партійні заходи обласної організації “Батьківщина” та поширює фото, на яких передає допомогу ЗСУ разом з однопартійцями.

Слід нагадати, що у 2015 році Генеральною прокуратурою України спільно з співробітниками Міністерства внутрішніх справ України викрито протиправну корупційну діяльність заступника Тернопільського міського голови Володимира Камінського.

Як повідомляла прес-служба Генеральної прокуратури України, чиновник зловживав своїм службовим становищем, систематично вимагав та одержував неправомірну вигоду за вирішення питань про надання у користування земельних ділянок на території міста Тернопіль.

Згодом справу перекваліфікували з хабарництва на зловживання службовим становищем. Відтак Володимир Камінський отримав лише 25 тис. грн штрафу.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE