Politerno > Тернопільщина > Схема приватизації колишньої залізничної лікарні: інспектору ДАБІ повідомили про підозру

Схема приватизації колишньої залізничної лікарні: інспектору ДАБІ повідомили про підозру

  • 4 Червня, 2021
  • 1941 Переглядів
  • 0

Інспектору будівельного нагляду інспекційного відділу Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції України в Тернопільській області повідомлено про підозру.

Зокрема, на сайті обласної прокуратури повідомляється, що чиновник вніс завідомо неправдиву інформацію про виконані роботи з реконструкції будівлі колишньої залізничної лікарні в м. Тернополі (ч. 1 ст. 366 КК України).

“Розслідуванням встановлено, що інспектор ДАБІ, достовірно знаючи, що обсяг робіт не був виконаний в повному обсязі, склав та видав офіційні документи про виконання робіт з реставрації та пристосування Тернопільського міського лікувально-діагностичного центру під профілакторій санаторного типу на вул. І. Франка, 3, в м. Тернополі та можливість прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта”, – зазначають в прокуратурі.

Повідомляється, що до суду вже скеровані обвинувальні акти щодо двох осіб (підприємцю та інженеру технагляду замовника – ред.), причетних до спроби незаконної приватизації комунального майна вартістю понад 30 млн грн.

Триває слідство, що здійснюється слідчими третього слідчого відділу ТУ Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові за оперативного супроводу працівників СБУ в Тернопільській області.

Нагадаємо:

За даними правоохоронців, будівлю колишньої залізничної лікарні посадовці Тернопільської міської ради планували приватизувати за суттєво заниженою ціною в інтересах діючого орендаря (виділеним позначено посилання на наше розілідування щодо згаданої справи – переходьте, читайте).

Коротке викладення історії: Після накладення арешту на будівлю начальник ГУ НПУ в Тернопільській області Олександр Богомол повідомив, що Тернопільську міську раду обшукали і 16 січня 2020 року вилучили документи. За три дні до прес-конференції, 17 січня, у Тернопільському міськрайонному суді розглядалося клопотання слідчого про накладення арешту тимчасово вилученого майна. Як зазначено в Ухвалі, вона відмовила у накладені арешту на підставі того, що у клопотанні правоохоронців не вказано, хто є власником документів. Тож за логікою суду, рішення сесій, виконкомів, листи, договори та інші документи з підписами посадових осіб Тернопільської міської ради не мають власника. Про такий казус в суді Олександр Богомол на прес-конференції не згадував.

З другої спроби правоохоронцям все ж вдалося переконати суд, що документи, які лежать в приміщеннях міської ради, мають власника. Розгляд нового клопотання в Тернопільському міськрайонному судді відбувся 22 січня. Цього разу правоохоронці вказали, хто є власником документів, посилаючись на установу, де проводили обшуки.

Інформації про медичну діяльність компанії-орендаря ТОВ «БонусМедікус» знайти не вдалося, а його новим власником, напередодні судових позовів, став Павло Миколайович Коломієць. Цей чоловік також займається підприємницькою діяльністю – оптовою торгівлею молочними продуктами, яйцями, харчовими оліями та жирами. Як тільки ввійшов в засновники Павло Коломієць, статутний капітал ТОВ «Бонус Медікус» зріс з 1 тис. грн. до 3,2 млн. грн.

Особа на ім’я і прізвище Павло Коломієць згадується в ще одній не менш гучній кримінальній справі. Це – замовний напад на згаданого вище виключеного зі «Свободи» Ігоря Турського, який був скоєний в лютому 2018-го року. Тоді на колишнього депутата Тернопільської міської ради злочинець кинувся з ножем і досить важко поранив його. Цей злочин ввійшов у перелік кримінальних справ по нападах на громадських активістів, відомих під назвою «Список Гандзюк».

Коли в  Тернопільському апеляційному суді відбувався розгляд апеляційної скарги підозрюваного, якому визначався розмір грошової застави, Ігор Турський вніс клопотання про відвід судді Тихій І.М., так як просив слідство допитати її рідного брата – Павла Коломійця, який проходив у матеріалах справи, як можливий замовник нападу. Павло Коломієць є сином нині покійного Миколи Володимировича Коломійця, який з жовтня 2010 року і до вересня 2012 року обіймав посаду голови Апеляційного суду Тернопільської області. У вузьких колах Тернополя Павла Коломійця вважають близьким другом екс-заступника міського голови Тернополя Володимира Камінського. Цей чоловік позбувся посади, коли в травні 2015-го був затриманий за хабар.

Але повернемося до справи залізничної лікарні, а саме – голосування міської ради за її приватизацію фірмою Павла Коломійця. Нагадаємо хронологію подій і ключові рішення, які давали право ТОВ «БонусМедікус» приватизувати історичну будівлю.

У вересні 2017-го за ініціативи начальника Управління обліку та контролю за комунальним майном Вилодимира Мединського виконком Тернопільської міської ради дозволив компанії ТОВ «БонусМедікус» провести реконструкцію орендованих приміщень за адресою м. Тернопіль вул. І.Франка,3 загальною площею 3222,2 кв.м. для створення профілакторію санаторного напрямку.

5-го червня 2019 року виконком розглядає нову пропозицію авторства начальника Управління обліку та контролю за комунальним майном. У підсумку розгляду рішенням №565 затверджує вартість невід’ємних поліпшень здійснених ТОВ «БонусМедікус»  в орендованих нежитлових приміщеннях, площею 1927,8 кв.м в сумі 2433100,0 грн. без врахування ПДВ та площею 1294,4 кв.м в сумі 1633680,0 грн. без врахування ПДВ.

Відразу наступного дня, 6-го червня 2019 року, 34 міських депутати віддали свої голоси «за» включення в перелік об’єктів, що підлягають приватизації та затвердили до приватизації шляхом викупу орендарем ТОВ «БонусМедікус» нежитлові приміщення колишньої залізничної лікарні. Номер рішення сесії 7/35/199. Підстава, мовляв, орендар вклав в реконструкцію історичної будівлі майже чотири мільйони гривень – є маніпуляцією.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE